• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
projara
Foto: Shutterstock/Happy_food_photo

Projara – sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru

CityMagazine
01.11.2024. 2 min Recepti

Projara je tradicionalno jelo koje se pravi od kukuruznog brašna, koje joj daje specifičnu, blago zrnastu teksturu i karakterističan ukus. No, za razliku od klasične proje, u nju idu jaja, jogurt i sir, što je čini daleko mekšom i sočnijom. Projara je vrlo popularno jelo – kako zbog svoje jednostavne i brze pripreme, tako i zbog pristupačnosti i hranljivosti.

Najukusnija je kada se služi topla sa jogurtom ili dodacima po želji za doručak ili večeru. U ovom obroku uživaće cela porodica, a kako da ga pripremite – pogledajte u nastavku:

Projara

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 250 ml jogurta (ili kisele pavlake)
  • 200 g sira (feta ili nekog drugog po izboru)
  • 1 pakovanje praška za pecivo (10 g)
  • 100 ml ulja
  • So po ukusu
Projara - sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru
Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
  2. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje i dobro promešajte.
  3. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, mešajući dok se sve dobro ne sjedini.
  4. Na kraju, dodajte izdrobljeni sir.
  5. Zagrejte rernu na 180°C.
  6. U prethodno podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) izlijte smesu i poravnajte je.
  7. Pecite oko 30-40 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju i hrskavu koricu.
  8. Kada je projara gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Poslužite toplo uz jogurt, kajmak, ajvar ili nešto suhomesnato, po želji i uživajte. Prijatno!

Oznake:

jajajogurtprojarasir

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

svinjski gulaš
Prethodni

Svinjski gulaš – bogato i zasitno jelo „na kašiku” za pravi gurmanski užitak

čurosi
Sledeći

Čurosi – recept za poznati španski slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj

Sledeći
čurosi
01.11.2024.

Čurosi – recept za poznati španski slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj

Prethodni
31.10.2024.

Svinjski gulaš – bogato i zasitno jelo „na kašiku” za pravi gurmanski užitak

svinjski gulaš

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖