• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
čurosi
Foto: Shutterstock/sukkub76

Čurosi – recept za poznati španski slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj

CityMagazine
01.11.2024. 1 min Recepti

Čurosi su popularna poslastica poreklom iz Španije, koja postaje sve popularnija i kod nas. U pitanju su hrskavi rebrasti štapići od slatkog testa prženi u ulju i posluženi sa ukusnim sosom od čokolade, karamele ili voća. Spoj ovih divnih slasnih ukusa i tekstura predstavljaju pravi plezir za sva čula, pa je vrlo teško zaustaviti se sa degustacijom kada ih jednom probate. Ovaj slatkiš jedinstvenog ukusa osvaja na prvi zalogaj, a budući da se vrlo lako priprema, evo recepta koji možete isprobati već danas:

Čurosi

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 2 jaja
  • Prstohvat soli
  • Cimet i šećer (za posipanje)
  • Ulje (za prženje)
Čurosi - recept za poznati španski slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj
Foto: Shutterstock/ Liliya Kandrashevich

Priprema:

  1. U šerpi zagrejte vodu, dodajte maslac i prstohvat soli.
  2. Kada provri, skinite s vatre i dodajte brašno, pa mešajte dok se ne formira glatka masa.
  3. Kada se smesa malo ohladi, dodajte jaja jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog dodavanja dok se ne sjedine.
  4. U vruće ulje stavite čurose pomoću šprica ili dekorativne poslastičarske kesice sa otvorom. Pržite dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana.
  5. Nakon prženja, izvadite ih na papirni ubrus da se ocede, a zatim pospite šećerom pomešanim sa cimetom.
  6. Čurosi su odlični topli, a najukusniji su kada ih poslužite uz čokoladni sos za umakanje. Uživajte!

 

Oznake:

čurosislatko pecivošpanska poslastica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

projara
Prethodni

Projara – sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru

Užitak bez kajanja: Domaći majonez koji ne goji
Sledeći

Užitak bez kajanja: Domaći majonez koji ne goji

Sledeći
Užitak bez kajanja: Domaći majonez koji ne goji
02.11.2024.

Užitak bez kajanja: Domaći majonez koji ne goji

Prethodni
01.11.2024.

Projara – sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru

projara

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine
    feničanska šema
    Da li je ovo najpolitičkije izdanje kralja hipsterskog filma: Gledao sam film “Feničanska šema”
    Miloš Dašić
    f1
    Pretpremijera akcionog filma „F1″ u velikoj sali mts Dvorane
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖