• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pasta sa lukom
Foto: Praktična žena - Pasta sa lukom Prinscreen

Pasta sa lukom – savršen recept koji bi oduševio čak i Italijane

CityMagazine
10.11.2024. 1 min Recepti

Pasta je uvek odličan izbor za brzinski i ukusan obrok. Možemo je spremati na razne načine i uz dodatke po želji – kremasti sos, pečurke, meso, povrće i slično i tako uvek iznova dobiti maštovit i zanimljiv obrok pun ukusnih tekstura i aroma.

Sa tim u vezi, u nedavnoj epizodi emisije „Praktična žena” Nataša Pavlović ugostila je Aleksandru Milošević koja je pokazala recept za ukusnu i kremastu pastu s lukom:

Pasta sa lukom

Sastojci:

  • 340 g paste
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 luka
  • 5 čenova belog luka
  • 3 kašičice majčine dušice
  • 1/3 šolje belog vina
  • 1 kašika soja sosa
  • so, biber
  • 1 kocka za kokošiju supu
  • 1 šolja vode
  • 1/3 šolje pavlake za kuvanje
  • 1,5 šolja rendanog sira

Priprema:

  1. U tiganju zagrejte puter sa malo ulja.
  2. Dodajte luk i dinstajte dok se luk ne karamelizuje, sve vreme mešajući da ne zagori.
  3. Zatim dodajte vino.
  4. U manjoj posudi rastopite kocku za supu.
  5. U međuvremenu skuvajte testeninu.
  6. U luk dodajte rastvorenu kocku za supu i skuvanu testeninu, pa nastavite da krčkate dok se svi ukusi lepo ne povežu.
  7. Dodajte pavlaku, soja sos i rendani sir, pa mešajte dok se sir ne istopi i odmah poslužite. Uživajte u slasnoj pasti sa lukom! Prijatno!

Oznake:

pasta sa lukompraktična žena

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

vasina torta
Prethodni

Vasina torta – starinska poslastica puna oraha, čokolade i pomorandže koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

voće
Sledeći

Ceo život ih mešamo sa mandarinama, ali ovo voće se dosta razlikuje, a evo i zbog čega

Sledeći
voće
11.11.2024.

Ceo život ih mešamo sa mandarinama, ali ovo voće se dosta razlikuje, a evo i zbog čega

Prethodni
08.11.2024.

Vasina torta – starinska poslastica puna oraha, čokolade i pomorandže koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

vasina torta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖