Losos – recept za zdrav i preukusan posni ručak koji je gotov za 15 minuta
Losos je vrlo zdrava riba, puna omega-3 masnih kiselina, a uz to je karakteriše i jak, prepoznatljiv ukus, zbog čega je pravi delikates. Može se kombinovati sa raznim namirnicama i spremati na brojne načine, a kako je upravo počeo Božićni post, ova namirnica odličan je izbor za kvalitetan proteinski obrok u kome ćete uživati.
Losos možete marinirati, spremiti ga na egzotičan način, od njega napraviti paštetu, punjenje za kanapee i slično. Ipak, ukoliko ste u žurbi i treba vam ideja za ručak sa lososom u glavnoj ulozi, u nastavku pogledajte jednostavan, ali vrlo ukusan recept koji ćete, verujemo, uvrstiti u svoj redovan kulinarski repertoar:
Losos
Sastojci:
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika sušenog bosiljka
- ½ kašičice soli
- 4 fileta lososa
- 2 kašike putera
- 4 kriške limuna
Priprema:
- Pomešajte beli luk u prahu, bosiljak i so zajedno u maloj posudi.
- Smesu ravnomerno utrljajte preko lososa.
- Rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte ribu i pržite dok ne porumeni i ne dobije lepu koricu, oko 5 minuta sa svake strane.
- Poslužite losos sa kriškama limuna, svežom salatom i pečenim krompirom, grilovanim povrćem ili kuvanim pirinčem, po želji. Prijatno!
Izvor: allrecipes