• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Da li ste ikada pripremali losos na ovaj način?

Da li ste ikada pripremali losos na ovaj način?

CityMagazine
06.01.2022. 2 min Recepti

Losos je jako zdrava i ukusna namirnica koja se obično kratko proprži u tiganju, dodaje u rižoto ili jednostavno stavlja na tost sa nekim mlečnim namazom i mirođijom. Pretpostavljamo da imate svoj omiljeni recept za pripremu ove ribe, ali ovog puta ćemo vam otkriti kako da začinite svoju prazničnu (posnu) trpezu i poslužite nešto drugačije jelo od lososa koje će svi vaši gosti pamtiti. Predstavljamo vam tartar od lososa!

Ovo jelo, osim što je jako ukusno, vrlo je lagano i zgodno za pripremu, a kako obiluje zdravim sastojcima i osvežavajućim aromama, savršen je izbor kada želite da malo predahnete od teške i masne hrane koju obično konzumiramo tokom praznične sezone.

Tartar od lososa

Za 4 osobe potrebno je:

  • 50 g svežeg đumbira
  • 5 kašika tečnog meda
  • 6 kašika soja sosa
  • 4 kašike jabukovog sirćeta
  • 10 kašika maslinovog ulja
  • 300 g lososa bez kože
  • 1 čili
  • 1 zreo avokado
  • 1 limeta ili limun
  • 15 grančica svežeg korijandera
  • 1 mango
  • 1 ljutika
  • maslinovo ulje
  • so biber
  • mešana mlada salata
Da li ste ikada pripremali losos na ovaj način?
Foto: Unsplash/Farhad Ibrahimzade

Priprema:

Crni luk oljuštite, iseckajte i dodajte med, soja sos, sirće i ulje, pa sve lepo pomešajte.

Losos sitno iseckajte, istresite u činiju i dodajte seckani čili i preliv. Promešajte i stavite u frižider.

Avokado prepolovite, uklonite košticu i kašikom izdubite meso, pa ga iseckajte na male komade, preručite u činiju i pokapajte sokom od limete ili limuna. Umešajte seckane listove korijandera, ali sačuvajte malo za završni ukras.

Uklonite košticu manga, ogulite ga i isecite ga na male komade. Dodajte biber i sitno seckanu ljutiku.

Pripremite metalne kalupe ili obruče, pa u njih prvo stavite sloj avokada, zatim sloj manga i završite slojem lososa. Stavite u frižider da se malo stegne. Poslužite tartar na listovima korijandera i mešanoj salati, a odozgo ukrasite preostalim listićima korijandera. Pospite tostiranim kockicama hleba i uživajte. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Unsplash/Sebastian Coman Photography

Oznake:

laganolosososvežavajućepraznična trpezatartar od lososazdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ostalo vam je penušavog vina? Ovo je odličan recept kako ga možete iskoristiti!
Prethodni

Ostalo vam je penušavog vina? Ovo je odličan recept kako ga možete iskoristiti!

Svečani praznični desert: sočne pečene kruške
Sledeći

Svečani praznični desert: sočne pečene kruške

Sledeći
Svečani praznični desert: sočne pečene kruške
07.01.2022.

Svečani praznični desert: sočne pečene kruške

Prethodni
05.01.2022.

Ostalo vam je penušavog vina? Ovo je odličan recept kako ga možete iskoristiti!

Ostalo vam je penušavog vina? Ovo je odličan recept kako ga možete iskoristiti!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖