Karamel-kikiriki čokoladni kolač je sve što želite od deserta: Recept za raskošnu poslasticu koju morate probati
Čim neko spomene karamel, kikiriki i čokoladu u jednom receptu, jasno nam je da je posredi pravi poslastičarski delikates koji će nas oduševiti. Zbog toga nismo odoleli receptu za Karamel-kikiriki čokoladni kolač, koji smo imali priliku da vidimo nedavno u epizodi emisije „Praktična žena”.
Sočna kora od kakaa u kombinaciji sa slasnim karamelom, te filom od čokolade i kikirikija predstavlja neodoljiv spoj ukusa i tekstura koji osvaja na prvi zalogaj. Kremasto, čokoladno, hrskavo i raskošno – ovo je recept koji morate probati i koji ćete želeti da sačuvate! Detaljne instrukcije pogledajte u tekstu i videu koji slede:
Karamel-kikiriki čokoladni kolač
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 140 g šećera
- 40 ml ulja
- 160 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 g kakao instant napitka u prahu
Za karamel:
- 200 g šećera
- 150 ml slatke pavlake (mlečne)
- kockica putera (50-100 g)
- 100 g kikirikija
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 g čokolade sa kikirikijem
- 200 ml slatke pavlake (mlečne)
Priprema:
- Za koru umutite sve sastojke i preručite u duguljast pleh obložen pek papirom. Pecite je 15-20 minuta na 180 stepeni C.
- Za karamel otopite šećer, a zatim sklonite sa vatre, pa umešajte slatku pavlaku i puter. Mešajte dok se sve ne sjedini u lep karamel, pa dodajte kikiriki i sve lepo izmešajte.
- Za fil umutite slatku pavlaku sa krem sirom, pa dodajte otopljenu čokoladu.
- Na koru prvo nanesite karamel, pa čokoladni fil i na kraju ukrasite kikirikijem, čokoladnim mrvicama i karamelom. Secite na kocke i uživajte u ovom savršenstvu od deserta!
Detaljan postupak možete pogledati u videu koji sledi.