• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
novogodišnje zvezdice
Foto: Praktična žena - Novogodišnje zvezdice/PrintScreen

Novogodišnje zvezdice – recept za hrskavu i ukusnu poslasticu sa višnjama i čokoladom

CityMagazine
29.12.2024. 1 min Recepti

Novogodišnje zvezdice su ukusan i dekorativan kolač koji smo imali prilike da vidimo nedavno u epizodi emisije „Praktična žena”, a koji je odličan izbor za praznike. Kombinacija višanja, crne čokolade i likera od badema, ušuškana u hrskavo lisnato testo, predstavlja savršen praznični zalogaj koji će oduševiti vaše ukućane i drage goste. U nastavku pogledajte recept i video:

Novogodišnje zvezdice

Sastojci:

  • 2 bloka lisnatog testa
  • 300 g višanja
  • 30 ml likera od badema
  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike šećera

Priprema:

  1. Višnje skuvajte sa likerom i šećerom, a zatim izmiksajte tako da napravite džem.
  2. U višnje dodajte crnu čokoladu, pa ovim nadevom premažite prvu koru od tanko rasklagijanog lisnatog testa, pa preklopite drugom korom.
  3. Pomoću zvezdastog kalupa vadite zvezdice, pa ih pecite u plehu obloženom pek papirom na 180°C oko 30 min.
  4. Gotove i prohlađene novogodišnje zvezdice pospite šećerom u prahu i uživajte u savršeno hrskavim zvezdicama punim sočnog fila. Prijatno!

Detaljan postupak možete pogledati u videu koji sledi.

 

Oznake:

crna čokoladalisnato testonovogodišnje zvezdicepraznični kolačvišnje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

porketa
Prethodni

Porketa s komoračem, žalfijom i čilijem: Raskošno jelo koje će biti zvezda vaše praznične trpeze

suve šljive u slanini
Sledeći

Suve šljive u slanini: Praznični delikates iz rerne gotov za 20 minuta

Sledeći
suve šljive u slanini
30.12.2024.

Suve šljive u slanini: Praznični delikates iz rerne gotov za 20 minuta

Prethodni
29.12.2024.

Porketa s komoračem, žalfijom i čilijem: Raskošno jelo koje će biti zvezda vaše praznične trpeze

porketa

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖