• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
mekani medenjaci
Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Mekani medenjaci – jednostavan recept za najmirisnije zimske kolačiće

CityMagazine
03.12.2024. 2 min Recepti

Mekani medenjaci puni aromatičnih začina često su nam prva asocijacija na hladne zimske dane i prazničnu sezonu. Kako su dani sve hladniji i mrak sve brže pada, sve više nam prija da uveče uključimo rernu i napravimo neku ukusnu poslasticu koja će nas ugrejati, utešiti i od koje će cela kuća divno mirisati!

Tim povodom, danas sa vama delimo brz i jednostavan recept za ukusne i sočne medenjake koji se tope u ustima i koji će nestati za tili čas:

Mekani medenjaci

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 700-800 g brašna
  • 5-6 kašika meda, po ukusu
  • 250 g sećera
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • cimet, đumbir, muskatni oraščić, anis, karanfilić po ukusu
Mekani medenjaci - jednostavan recept za najmirisnije zimske kolačiće
Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Priprema:

  1. Za početak, umutite jaja, pa im dodajte šećer, med, so i začine.
  2. Postepeno dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom, pa sve dobro sjedinite kako biste dobili lepo glatko testo.
  3. Testo prebacite u dublju posudu, pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider na dva sata da odmori i stegne se da bi se lakše oblikovalo.
  4. Nakon toga, izvadite testo iz frižidera, pa rukom odvajajte kuglice veličine oraha.
  5. Slažite kuglice u pleh obložen pek papirom praveći razmak između njih, jer se mekani medenjaci dosta rašire prilikom pečenja.
  6. Pecite na 180 stepeni C oko 10-15 min, dok ne dobiju finu zlatnosmeđu boju. Nemojte da vas brine što su i dalje meki – hlađenjem će se svakako stvrdnuti.
  7. Ostavite medenjake da se malo prohlade, po želji pospite prah šećerom, poslužite uz omiljeni čaj ili kafu i uživajte u prhkim ukusnim medenim zalogajčićima!

Bonus savet:

Ukoliko želite, medenjake možete preliti glazurom od prah šećera, vode i limunovog soka ili ih dekorisati po svom ukusu. Prijatno!

Oznake:

medmekani medenjacizimski kolačićizimski začini

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Karamel-kikiriki čokoladni kolač
Prethodni

Karamel-kikiriki čokoladni kolač je sve što želite od deserta: Recept za raskošnu poslasticu koju morate probati

kafić
Sledeći

Objavljena lista najboljih kafića u Evropi, na njoj je i jedan iz Srbije

Sledeći
kafić
04.12.2024.

Objavljena lista najboljih kafića u Evropi, na njoj je i jedan iz Srbije

Prethodni
01.12.2024.

Karamel-kikiriki čokoladni kolač je sve što želite od deserta: Recept za raskošnu poslasticu koju morate probati

Karamel-kikiriki čokoladni kolač

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖