Plazma torta, recept za kolač sa kojim nema greške
Plazma torta je verovatno kolač koji svi volimo da jedemo. Mnogima je obeležio detinjstvo, a stranci kada ga jednom probaju, traže da ge jedu ponovo.
A nije skup.
I definitivno je kolač koji mogu da naprave i deca.
Plazna torta, recept
Sastojci:
Za koru i slojeve:
300 g mlevenog keksa200 ml soka od narandže (ceđeni ili kupovni, po želji)100 g margarina ili maslaca (omekšalog)
Za fil:
500 ml slatke pavlake ili biljnog šlaga
2 kašike šećera u prahu (po ukusu)
Vanila ekstrakt ili vanilin šećer (po želji)
Za dekoraciju:
Umućeni šlag (oko 200 ml)Malo mlevenog keksa, narendana narandžina korica, kriške narandže, jagode – šta volite.
Priprema:
Kora:
Pomešajte mleveni keks sa omekšalim margarinom i polako dodajte sok od narandže dok ne dobiješ kompaktnu, ali ne previše vlažnu smesu (možda vam zatreba malo manje od 200 ml – zavisi koliko keks upije).
Podelite smesu na 2 dela ako želite dva sloja, ili je celu utisnite u kalup kao dno.
Fil:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta.
Dodajte vanilu ako voliš.
Po želji možete u fil da umešate malo narendanih narandžinih kora za ekstra aromu.
Slaganje:
Na koru stavi polovinu fila, zatim drugi sloj smese od keksa (ako pravite dvostruko), pa ostatak fila.Završavaš sa slojem umućenog šlaga.
Ili jednostvnije, samo umućeni šlag sipajte preko kore od keksa.
Dekoracija:
Po vrhu možeš posuti malo Plazme, narandžinu koru ili dodati komadiće svežeg voća.
Stavi u frižider na bar 4 sata, a najbolje preko noći.
Možeš ubaciti i komadiće ananasa, breskve ili banane u mleveni keks ako želite da avam torta bude malo drugačija.

Trenutno nema komentara! Budite prvi