• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Posni oslić iz rerne sa povrćem: Mediteran na tanjiru
Posni oslić sa povrćem, foto: Shutterstock

Posni oslić iz rerne sa povrćem: Mediteran na tanjiru

CityMagazine
17.04.2025. 1 min Recepti

Za ovaj posni ručak nije vam potrebno kulinarsko iskustvo, a jelo će biti savršeno.

Sastojci:

500 g fileta zaleđenog oslića

3 krompira

2 šargarepe

1 tikvica

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

Sok od pola limuna

Maslinovo ulje

So, biber, suvi biljni začin, ruzmarin ili origano po ukusu



Priprema:

Fileti oslića ostavljaju se da se polako odmrznu, a zatim se lagano posole, pobibere i preliju limunovim sokom. Dok riba upija začine, priprema se povrće.

Krompir, šargarepa i tikvica se seku na kolutove, a crni i beli luk se režu na tanke listiće. Sve povrće se začini solju, biberom, suvim biljnim začinom i maslinovim uljem, pa se lepo promeša.

Na dno blago nauljene vatrostalne posude ili pleha ređa se povrće, a preko njega fileti oslića. Po želji, dodaju se grančica ruzmarina ili prstohvat origana.

Jelo se pokriva aluminijumskom folijom i peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim se folija skida i jelo se vraća u rernu još 10 minuta da riba blago porumeni.

Oslić sa povrćem se služi topao, uz krišku limuna i svežu salatu.

Oznake:

oslićpost

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Posna čorba od leblebija i povrća
Prethodni

Posna čorba od leblebija i povrća

Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije
Sledeći

Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije

Sledeći
Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije
18.04.2025.

Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije

Prethodni
17.04.2025.

Posna čorba od leblebija i povrća

Posna čorba od leblebija i povrća

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖