• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Posni oslić iz rerne sa povrćem: Mediteran na tanjiru
Posni oslić sa povrćem, foto: Shutterstock

Posni oslić iz rerne sa povrćem: Mediteran na tanjiru

CityMagazine
17.04.2025. 1 min Recepti

Za ovaj posni ručak nije vam potrebno kulinarsko iskustvo, a jelo će biti savršeno.

Sastojci:

500 g fileta zaleđenog oslića

3 krompira

2 šargarepe

1 tikvica

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

Sok od pola limuna

Maslinovo ulje

So, biber, suvi biljni začin, ruzmarin ili origano po ukusu



Priprema:

Fileti oslića ostavljaju se da se polako odmrznu, a zatim se lagano posole, pobibere i preliju limunovim sokom. Dok riba upija začine, priprema se povrće.

Krompir, šargarepa i tikvica se seku na kolutove, a crni i beli luk se režu na tanke listiće. Sve povrće se začini solju, biberom, suvim biljnim začinom i maslinovim uljem, pa se lepo promeša.

Na dno blago nauljene vatrostalne posude ili pleha ređa se povrće, a preko njega fileti oslića. Po želji, dodaju se grančica ruzmarina ili prstohvat origana.

Jelo se pokriva aluminijumskom folijom i peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim se folija skida i jelo se vraća u rernu još 10 minuta da riba blago porumeni.

Oslić sa povrćem se služi topao, uz krišku limuna i svežu salatu.

Oznake:

oslićpost

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Posna čorba od leblebija i povrća
Prethodni

Posna čorba od leblebija i povrća

Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije
Sledeći

Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije

Sledeći
Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije
18.04.2025.

Za Uskrs se pravi kovržnjak: Zaboravljena praznična pogača koja vraća duh tradicije

Prethodni
17.04.2025.

Posna čorba od leblebija i povrća

Posna čorba od leblebija i povrća

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖