Posni oslić iz rerne sa povrćem: Mediteran na tanjiru
Za ovaj posni ručak nije vam potrebno kulinarsko iskustvo, a jelo će biti savršeno.
Sastojci:
500 g fileta zaleđenog oslića
3 krompira
2 šargarepe
1 tikvica
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
Sok od pola limuna
Maslinovo ulje
So, biber, suvi biljni začin, ruzmarin ili origano po ukusu
Priprema:
Fileti oslića ostavljaju se da se polako odmrznu, a zatim se lagano posole, pobibere i preliju limunovim sokom. Dok riba upija začine, priprema se povrće.
Krompir, šargarepa i tikvica se seku na kolutove, a crni i beli luk se režu na tanke listiće. Sve povrće se začini solju, biberom, suvim biljnim začinom i maslinovim uljem, pa se lepo promeša.
Na dno blago nauljene vatrostalne posude ili pleha ređa se povrće, a preko njega fileti oslića. Po želji, dodaju se grančica ruzmarina ili prstohvat origana.
Jelo se pokriva aluminijumskom folijom i peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim se folija skida i jelo se vraća u rernu još 10 minuta da riba blago porumeni.
Oslić sa povrćem se služi topao, uz krišku limuna i svežu salatu.
Trenutno nema komentara! Budite prvi