• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pavlova torta: Recept sa kojim nema greške
Pavlova, foto: František Provazník / Ifood SM / Profimedia

Pavlova torta: Recept sa kojim nema greške

CityMagazine
03.10.2025. 1 min Recepti

Pavlova torta sa šumskim voćem je ono što vam mi nudimo danas. Naravno recept. Mi smo odabrali šumsko voće, ali možete da stavite voće koje imate. Koje god da odaberete nećete pogrešiti čak i ako je reč o mandarinama ili jabukama.

Pavlova recept:

Sastojci:

Za koru:

4 belanca

200 g šećera

1 kašičica sirćeta ili limunovog soka

1 kašičica gustina

1 kašičica vanilin šećera

Za krem:

250 ml slatke pavlake (šlag)

200 g mascarpone sira ili krem sira

2–3 kašike šećera u prahu

1 kašičica vanile

Za dekoraciju:

Sveže šumsko voće (maline, borovnice, jagode)

Listići mente (opciono)

Priprema:

Priprema kore:

Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.

Belanca umutite mikserom dok ne postanu penasta, zatim postepeno dodajte šećer, po kašiku, i mutite dok ne dobijete sjajnu i čvrstu smesu.

Dodajte sirće, gustin i vanilu, pa lagano promešajte špatulom.

Na pleh oblikujte krug ili oval, ivice mogu biti malo višlje od centra.

Pečenje:

Stavite u rernu i pecite oko 1 sat i 15 minuta.

Nakon pečenja, isključite rernu i ostavite koru unutra da se potpuno ohladi (najbolje preko noći).

Priprema kreme:

Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne postane čvrsta.

Lagano sjedinite sa mascarpone sirom.

Sastavljanje torte:

Ohlađenu koru pažljivo premestite na tacnu.

Premažite kremom i ukrasite svežim šumskim voćem.

Po želji dodajte listiće mente za dekoraciju.

Serviranje:

Pavlova je najbolja odmah nakon sastavljanja, dok je kora hrskava spolja, a krem mek i sočan.

Oznake:

pavlova

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kako se kaže, pinđur ili pinžur: imamo odličan recept, ma kako ga zvali
Prethodni

Kako se kaže, pinđur ili pinžur: imamo odličan recept, ma kako ga zvali

beograd
Sledeći

Išli smo da jedemo tamo gde će ceo Beograd ovih dana ići: Da li će čuvenu “aveniju gladnih” zameniti novo mesto

Sledeći
beograd
04.10.2025.

Išli smo da jedemo tamo gde će ceo Beograd ovih dana ići: Da li će čuvenu “aveniju gladnih” zameniti novo mesto

Prethodni
02.10.2025.

Kako se kaže, pinđur ili pinžur: imamo odličan recept, ma kako ga zvali

Kako se kaže, pinđur ili pinžur: imamo odličan recept, ma kako ga zvali

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖