Pavlova torta: Recept sa kojim nema greške
Pavlova torta sa šumskim voćem je ono što vam mi nudimo danas. Naravno recept. Mi smo odabrali šumsko voće, ali možete da stavite voće koje imate. Koje god da odaberete nećete pogrešiti čak i ako je reč o mandarinama ili jabukama.
Pavlova recept:
Sastojci:
Za koru:
4 belanca
200 g šećera
1 kašičica sirćeta ili limunovog soka
1 kašičica gustina
1 kašičica vanilin šećera
Za krem:
250 ml slatke pavlake (šlag)
200 g mascarpone sira ili krem sira
2–3 kašike šećera u prahu
1 kašičica vanile
Za dekoraciju:
Sveže šumsko voće (maline, borovnice, jagode)
Listići mente (opciono)
Priprema:
Priprema kore:
Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.
Belanca umutite mikserom dok ne postanu penasta, zatim postepeno dodajte šećer, po kašiku, i mutite dok ne dobijete sjajnu i čvrstu smesu.
Dodajte sirće, gustin i vanilu, pa lagano promešajte špatulom.
Na pleh oblikujte krug ili oval, ivice mogu biti malo višlje od centra.
Pečenje:
Stavite u rernu i pecite oko 1 sat i 15 minuta.
Nakon pečenja, isključite rernu i ostavite koru unutra da se potpuno ohladi (najbolje preko noći).
Priprema kreme:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne postane čvrsta.
Lagano sjedinite sa mascarpone sirom.
Sastavljanje torte:
Ohlađenu koru pažljivo premestite na tacnu.
Premažite kremom i ukrasite svežim šumskim voćem.
Po želji dodajte listiće mente za dekoraciju.
Serviranje:
Pavlova je najbolja odmah nakon sastavljanja, dok je kora hrskava spolja, a krem mek i sočan.

Trenutno nema komentara! Budite prvi