• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Drugo izdanje Belgrade Food Show festivala visokokvalitetne hrane

CityMagazine
06.10.2019. 3 Mins Read Gourmet

Drugo izdanje Belgrade Food Show – sajma i konferencije visokokvalitetne hrane („specialty food“) u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 10. i 11. oktobra, od 9 do 20 časova, u Belexpocentru u Beogradu. Ulaz na sajam za sve posetioce je besplatan.

Belgrade Food Show je jedinstveni biznis događaj – kombinacija sajma visokokvalitetne hrane i pića, edukativne konferencije i prilike za susrete s kupcima. Asocijacija za promociju srpske hrane, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu organizuje ovaj dvodnevni događaj s tendencijom da Srbiju pozicionira kao lidera u regionu Jugoistočne Evrope u ovoj industriji.

Događaj će okupiti domaće i strane kupce, regionalne proizvođače i distributere visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Na konferenciji će, kroz učešće eminentnih evropskih i domaćih stručnjaka i kompanija, moći da se sazna više o novim svetskim i regionalnim trendovima i načinu poslovanja na različitim tržištima.

Povezani članci

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Street food: Thyme

Belgrade Food Show održaće se 10. i 11. oktobra

U okviru Belgrade Food Show-a, drugog dana će se održati panel diskusija pod nazivom Organska proizvodnja – novi horizonti srpske poljoprivrede koja će se baviti temama kako pospešiti i razviti organsku proizvodnju u Srbiji, šta je sve neophodno od uslova za započinjanje organske proizvodnje i da li organska proizvodnja može pomoći daljem razvoju domaće poljoprivrede i mnogim drugim.

Učesnici ovog panela su: Branislav Raketić  iz Ministarstva Poljoprivrede, Ina Radanović iz kompanije Bio Panon, Mihailo Janković iz Nectar-a, Ivana Simić iz Nacionalnog udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, Prof. Dr Slobodan Milenković sa Fakulteta za Biofarming Bačka Topola i Veljko Jovanović iz Privredne komora Srbije.

Atmosfera sa prošlogodišnjeg sajma

Svi posetioci Belgrade Food Show sajma moći će tokom trajanja festivala da probaju specijalni business brunch meni koji pripremaju kuvari renomiranih hotela sa pet zvezdica; da se priključe masterclass-u Uparivanje sireva i vina od srpskih autohtonih sorti grožđa koji će voditi Vuk Vuletić, najbolji somelijer Srbije (2017) i najbolji somelijer Balkana (2018), a gde će imati priliku da se upoznaju sa reprezentativnim primercima vina od autohtonih i novonastalih srpskih sorti grožđa; da prisustvuju predavanju Sve što ste želeli da znate o dijetama ali ste bili previše gladni da pitate u okviru kojeg će se nutricionistkinja baviti suštinom uspešnog vođenja zdravog i aktivnog života, i ukazivati na istine i zablude o dijetama i ishrani; takođe moći će da se priključe radionici Da li vam je potreban detox? na kojoj će imati mogućnost da se detaljnije upoznaju sa benefitima detox programa; da slušaju predavanje Tajne sirove kuhinje, koje pokriva raznovrsne teme, od zdravog života, pa do pripreme zdravih deserta i sirovih kolača, a koje između ostalog, rešava jednu od najvećih životnih misterija – kako uživati u slatkom bez griže savesti, uz degustaciju i da prisustvuju i učestvuju u okruglom  stolu Među nama, šta jedeš između dva obroka? koji će se na različite načine baviti zdravim životom.

Detaljne informacije o sajmu možete pogledati na sajtu: www.belgradefoodshow.rs

Belgrade Food Show 2018

Osamdeset izlagača, preko šesto posetilaca konferencije, sedam panel diskusija, sto trideset sedam održanih B2B sastanaka, trideset medija, četiri inostrana predavača i kupaca iz celog sveta, učinili su da prvi Belgrade Food Show nadmaši očekivanja i postigne regionalni uspeh. Srbija je imala prvi put priliku da pokaže svoje kapacitete, ali pre svega kreativnost i spremnost za inovacije i eksperimentisanje u oblasti visokokvalitetnih proizvoda od domaćih sirovina.

Tags:

belexpocentarbelgrade food showfestivali hranesajmovi

Povezani članci

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

Next

Ovaj brend viskija nudi svoj proizvod u kapsulama

Next
07.10.2019.

Ovaj brend viskija nudi svoj proizvod u kapsulama

Previews
03.10.2019.

5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖