Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

AUTOR: CityMagazine 03 Oct, 2019
5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

Ponekad je jedna greška u pripremi obroka dovoljna da dato jelo učini potpuno nejestivim. U ovom tekstu ćemo vam otkriti koje su to greške u kuvanju koje najčešće pravimo i šta treba da uradimo da ih ne bismo ponovili.

Previše solimo obrok

Presoljavanje jela ga neće samo učiniti neukusnim i naterati nas da odmah potražimo vodu ili neku drugu tečnost, već je to takođe i nezdravo.

Ne prosejavamo brašno

Brašno uvek valja prosejati kroz sito pre upotrebe. To je posebno bitno kada pravite sos jer ćete tako izbeći da se on ne rastvori lepo u vodi i ostane u grumenima.

Često prekuvamo testeninu

Nešto ovako lagano za pripremu i dalje ljudima zadaje probleme. Oni ili prekuvaju testeninu ili je ne kuvaju dovoljno dugo. Preporučujemo vam da se pridržavate uputstva sa pakovanja. Ako tamo piše da testenina treba da se kuva u ključaloj vodi 8 minuta, onda po završetku tog perioda treba da pomerite šerpu sa ringle i ne brinete mnogo.

Zaboravljamo da mešamo hranu koja se prži na visokoj temperaturi

Ako ne želite da stružete zagorelu hranu sa vašeg tiganja, ili smanjite temperaturu ringle ili konstantno mešajte hranu kako se ona ne bi zalepila za dno suda.

Pečemo hranu na previsokoj temperaturi

Kada pečemo hranu na previsokoj temperaturi, uvek se istovremeno dešavaju dve stvari. Ona spolja izgori, a unutra ostaje živa. Iz tog razloga uvek treba biti oprezan sa receptima koji zahtevaju da pečemo dugo na visokim temperaturama jer se ne ponašaju svi šporeti isto.

Izvor: Reader’s Digest

Najčitanije

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Viktorija i Dejvid Bekam sa kapama u „Peaky Blindersˮ stilu

Iako dizajnerka Viktorija Bekam živi na relaciji Engleska – Amerika, prvenstveno zbog posla, osnova njenog stila jeste sa područja porekla.…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Najnovije - Gastro

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…