Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

AUTOR: CityMagazine 03 Oct, 2019
5 najčešćih grešaka koje pravimo kada kuvamo

Ponekad je jedna greška u pripremi obroka dovoljna da dato jelo učini potpuno nejestivim. U ovom tekstu ćemo vam otkriti koje su to greške u kuvanju koje najčešće pravimo i šta treba da uradimo da ih ne bismo ponovili.

Previše solimo obrok

Presoljavanje jela ga neće samo učiniti neukusnim i naterati nas da odmah potražimo vodu ili neku drugu tečnost, već je to takođe i nezdravo.

Ne prosejavamo brašno

Brašno uvek valja prosejati kroz sito pre upotrebe. To je posebno bitno kada pravite sos jer ćete tako izbeći da se on ne rastvori lepo u vodi i ostane u grumenima.

Često prekuvamo testeninu

Nešto ovako lagano za pripremu i dalje ljudima zadaje probleme. Oni ili prekuvaju testeninu ili je ne kuvaju dovoljno dugo. Preporučujemo vam da se pridržavate uputstva sa pakovanja. Ako tamo piše da testenina treba da se kuva u ključaloj vodi 8 minuta, onda po završetku tog perioda treba da pomerite šerpu sa ringle i ne brinete mnogo.

Zaboravljamo da mešamo hranu koja se prži na visokoj temperaturi

Ako ne želite da stružete zagorelu hranu sa vašeg tiganja, ili smanjite temperaturu ringle ili konstantno mešajte hranu kako se ona ne bi zalepila za dno suda.

Pečemo hranu na previsokoj temperaturi

Kada pečemo hranu na previsokoj temperaturi, uvek se istovremeno dešavaju dve stvari. Ona spolja izgori, a unutra ostaje živa. Iz tog razloga uvek treba biti oprezan sa receptima koji zahtevaju da pečemo dugo na visokim temperaturama jer se ne ponašaju svi šporeti isto.

Izvor: Reader’s Digest

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Koji čaj je savršen za svaki horoskopski znak?

Sledeći put kada budete birali između čajeva i ne možete da se odlučite koji vam se više pije, možda bi…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…