Eat & Talk #4: Southern Gothic u KROKODILovom centru
U subotu, 3. oktobra od 19 sati u okviru četvrtog Eat & Talk događaja predstavljamo književnost i kuhinju američkog Juga. Uz prženu piletinu, bamiju, banana puding i druge specijalitete sa Džonom Koksom ćemo razgovarati o specifičnostima kuhinje i književnosti američkog Juga, sa fokusom na Fleneri O’Konor, Vilijama Foknera i Džilijan Flin.
Nova aktivnost KROKODILovog Centra pod nazivom Eat & Read predstavlja direktan odgovor na značajno globalno ograničenje kretanja koje je jedna od najdramatičnijih posledica pandemije virusa COVID-19. Da bismo vam pomogli da nadoknadite i zadovoljite svoj wanderlust, odlučili smo da vas svakog meseca povedemo na uzbudljivo književno-kulinarsko putovanje po raznim zemljama, njihovim kulturama, književnostima i kuhinjama podjednako. U okviru desetodnevnog perioda, svakog meseca ponudićemo vam specifičan meni i ujedno predstaviti nekoliko pisaca koji na najbolji način osvetljavaju specifičnosti kulture iz koje dolaze i o kojoj pišu. Ovaj travelling-without-moving projekat u sebi će uvek sadržavati i javni događaj kada ćemo, pod nazivom Eat & Talk, organizovati javno predavanje za ograničeni broj posetilaca kako bismo poštovali pravila socijalnog distanciranja i zdravstvene preporuke u KROKODILovom Centru.
Meni:
- Aperitif – Southern Comfort
- Starter – Fried okra with remoulade
- Main dish – Fried chicken with grits and collard greens
- On the side – Cornbread and biscuit
- Dessert – Classic southern banana pudding
Cena: 1800 din.
Za više informacija pišite na office@krokodil.rs.