Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

U ovom restoranu će vam secnuti kravatu ako se pojavite sa njom

AUTOR: CityMagazine 30 Sep, 2020
U ovom restoranu će vam secnuti kravatu ako se pojavite sa njom

The Pinnacle Peak Patio Steakhouse & Microbrewery je restoran u Skotsdejlu u Arizoni (SAD), koji je poznat po svojim ukusnim biftecima i rigoroznim pravilima oblačenja za goste.

U ovom restoranu, naime, zabranjeno je nositi kravatu, tako da ako se kojim slučajem nađete u njemu sa kravatom oko vrata, neko od zaposlenih će vam se vrlo brzo prikrasti i secnuti je makazama. Isečeni deo kravate će kao trofej biti okačen da visi sa plafona, i tako će se pridružiti hiljadama drugih koji se već tu nalaze i šalju poruku gostima da nikad, baš nikad ne uđu u ovaj restoran sa kravatom. Vlasnici restorana tvrde da su do sada secnuli više od milion kravata svojih gostiju, ali nam je teško da poverujemo u to.

Foto: flickr/@DebMomOf3

Peak Patio je otvoren 1957. godine i prvobitno je služio kao bakalnica i mesto za odmor turistima koji su dolazili da obiđu lokalna jezera. Kako bi proširio svoj biznis, njen vlasnik je počeo vikendima da služi večeru. Budući da se to pokazalo veoma uspešnim, on je zatvorio radnju i na istom mestu otvorio restoran, koji danas može da primi čak 1.800 gostiju istovremeno.

Tradicija zabrane kravata navodno je započeta jedne večeri kada se u restoranu pojavio jedan direktor iz Feniksa. U sceni kao iz filma, vlasnik restorana ga je pogledao od glave do pete i smatrajući da njegov previše svečan izgled kvari opuštenu atmosferu restorana, poručio mu je: „Ili ćeš sam da skineš tu kravatu ili ću ja da je isečem“. Direktor nije poslušao njegovu naredbu, što je navelo vlasnika da izvadi svoj mesarski nož i iseče mu kravatu. Na licu direktora se moglo videti zaprepašćenje. Njemu, međutim, nije preostalo ništa drugo nego da zahteva da njegova kravata bude postavljena na mesto na kome će je svi gosti restorana videti, kako bi znali da je on bio žrtva samovolje vlasnika.

Tako je rođena tradicija koja i dalje traje, s tim da gosti danas namerno nose svoje stare kravate kada idu u Peak Patio, u nadi da će i one završiti na groblju kravata na plafonu ovog neobičnog restorana.

Izvor: Amusing Planet

Izvor naslovne slike: flickr/@DebMomOf3