Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru
U novembarskom izdanju Eat & Talk predstavljamo vam kuhinju i književnost najjužnije skandinavske države. Razgovaraćemo o Babetinoj gozbi i gostiti se danskim specijalitetima, a osim Karen Bliksen, predstavićemo i dvoje savremenih danskih autora – Petera Hega i Dorte Nors. U razgovoru će nam se pridružiti Sanja Stefanjesko iz Skandinavskog kutka i Nikoleta Kosovac, koordinatorka programa Udruženja Liceulice.
Meni:
- Tartalete sa piletinom i šparglom
- Hrskava svinjetina sa krompirom i sosom sa peršunom
- Puding od pirinča sa bademima i prelivom od višnje
- Pivo: Tuborg / Carlsberg
Cena: 1800 din.
Da bismo vam pomogli da nadoknadite i zadovoljite svoj wanderlust, odlučili smo da vas svakog meseca povedemo na uzbudljivo književno-kulinarsko putovanje po raznim zemljama, njihovim kulturama, književnostima i kuhinjama podjednako. U okviru desetodnevnog perioda, svakog meseca ponudićemo vam specifičan meni i ujedno predstaviti nekoliko pisaca koji na najbolji način osvetljavaju specifičnosti kulture iz koje dolaze i o kojoj pišu. Ovaj travelling-without-moving projekat u sebi će uvek sadržavati i javni događaj kada ćemo, pod nazivom Eat & Talk, organizovati javno predavanje za ograničeni broj posetilaca kako bismo poštovali pravila socijalnog distanciranja i zdravstvene preporuke u KROKODILovom Centru.
Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs.