• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom

Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom

CityMagazine
13.11.2020. 2 min Recepti

Tokom praznika, raskošna trpeza koja će oduševiti i naše najdraže i naša čula je prioritet svakog domaćinstva. Ukoliko se pitate na koji način to možete postići uz pristupačnu cenu, ne brinite, jer i za to postoji rešenje. Sve što vam je potrebno su savršeno izbalansirani ukusi sa dodatnom dozom elegancije, koji se mogu pronaći u Lidl Deluxe asortimanu proizvoda, poslastica i aromatičnih dodataka jelima, uz nekoliko jednostavnih trikova u kuhinji.

Kako biste smireno dočekali praznike, jednostavno, brzo i na vreme kupili sve što vam je potrebno za kućne proslave, požurite u Lidl i potražite ove proizvode. Deluxe linija prehrambenih proizvoda poseduje sve ono što vam je potrebno da obogatite trpezu. U asortimanu se nalazi vrhunska ponuda šunki, neodoljivi namazi, kao i slatki asortiman koji pretvara deserte u pravo praznično uživanje. Prepoznaćete ih lako – po elegantno dizajniranim pakovanjima sa oznakom Deluxe.

U nastavku vam predstavljamo zanimljiv recept food blogerke Olivere Senić, uz pomoć koga možete dopuniti spektakularni praznični meni. Kao saveznik u pripremi, tu su Deluxe proizvodi koji pružaju luksuz po pristupačnoj ceni i uveravaju vas da pripreme za sve nezaboravne povode počinju u Lidlu.

Potrebni sastojci (za 2 osobe):

  • 300 g Deluxe paste sa šafranom;
  • dve male kašike Kania yogurt & garlic sosa;
  • 200 ml Pilos slatke pavlake;
  • 100 g mariniranih lisičarki;
  • 1 svinjski file (oko 500 g);
  • 1 teglica Kania barbecue sosa;
  • 50 g Pilos putera;
  • So, biber;
  • šaka Deluxe ljutih badema i
  • 100 g rukole.

Način pripreme:

Svinjski file premažite roštiljskim sosom. Liveni tiganj dobro zagrejte i stavite malo putera, a zatim i meso. Posoljeno i pobibereno meso pecite oko 15 minuta, s vremena na vreme okrećući. Poslednjih 5 minuta smanjite vatru i poklopite. Meso zatim izvadite iz tiganja na tanjir, prekrite folijom i ostavite da „odmori” 10 minuta.

U međuvremenu, u duboki tiganj stavite sos od jogurta i belog luka i dodajte pavlaku, a zatim dobro promešajte i zagrejte do vrenja. Kada to uradite, dodajte Deluxe pastu sa šafranom, skuvanu prema upustvu sa pakovanja, i marinirane pečurke. Sve dobro promešajte i dinstajte zajedno jedan minut.

Na tanjire za serviranje stavite na dno rukolu pa preko nje pripremljenu pastu, a odozgo meso koje ste isekli na šnicle i dodatno premazali roštiljskim sosom. Na kraju, bogato pospite seckanim ljutim bademima.

Prijatno!

Oznake:

deluxelidlpastašafransvinjsko meso

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru
Prethodni

Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru

Tvoj Plazma ritual – sve stane u jednu reč
Sledeći

Tvoj Plazma ritual – sve stane u jednu reč

Sledeći
Tvoj Plazma ritual – sve stane u jednu reč
24.11.2020.

Tvoj Plazma ritual – sve stane u jednu reč

Prethodni
12.11.2020.

Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru

Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖