Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru

AUTOR: CityMagazine 12 Nov, 2020
Eat & Talk #5: Danska u KROKODILovom centru

U novembarskom izdanju Eat & Talk predstavljamo vam kuhinju i književnost najjužnije skandinavske države. Razgovaraćemo o Babetinoj gozbi i gostiti se danskim specijalitetima, a osim Karen Bliksen, predstavićemo i dvoje savremenih danskih autora – Petera Hega i Dorte Nors. U razgovoru će nam se pridružiti Sanja Stefanjesko iz Skandinavskog kutka i Nikoleta Kosovac, koordinatorka programa Udruženja Liceulice.

Meni:

  • Tartalete sa piletinom i šparglom
  • Hrskava svinjetina sa krompirom i sosom sa peršunom
  • Puding od pirinča sa bademima i prelivom od višnje
  • Pivo: Tuborg / Carlsberg

Cena: 1800 din.

Da bismo vam pomogli da nadoknadite i zadovoljite svoj wanderlust, odlučili smo da vas svakog meseca povedemo na uzbudljivo književno-kulinarsko putovanje po raznim zemljama, njihovim kulturama, književnostima i kuhinjama podjednako. U okviru desetodnevnog perioda, svakog meseca ponudićemo vam specifičan meni i ujedno predstaviti nekoliko pisaca koji na najbolji način osvetljavaju specifičnosti kulture iz koje dolaze i o kojoj pišu. Ovaj travelling-without-moving projekat u sebi će uvek sadržavati i javni događaj kada ćemo, pod nazivom Eat & Talk, organizovati javno predavanje za ograničeni broj posetilaca kako bismo poštovali pravila socijalnog distanciranja i zdravstvene preporuke u KROKODILovom Centru.

Broj gostiju je ograničen, a rezervacije su obavezne putem e-mail adrese office@krokodil.rs.

Eat & Talk #5: Danska

Karađorđeva 43
14.Nov 2020
Krokodilov centar
1.800 RSD

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…