Good Food & Wine Festival od 28. avgusta do 6. septembra
Na samom zalasku leta, od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra, biće održan drugi po redu Good Food & Wine Festival. Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom Okusi ljubav na reci, tokom festivalske nedelje okupiće više stotina učesnika, proizvođača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona.
Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Geozavoda), u subotu, 5. septembra. Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom celog sajamskog dana. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama koje su pripremili organizatori.
U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba hleba Hleb naš nasušni koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, koji će pokazati svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa.
Na glavnoj bini, na prezentacijama i radionicama, zainteresovani će moći će da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.
Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. Oni će pripremiti i nedeljni Sunday brunch, 6. septembra, uz druženje sa kuvarima.