Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb

AUTOR: CityMagazine 23 Aug, 2020
Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb

Svakom od nas se sa vremena na vreme desi da nam ostane malo hleba koji treba pojesti što pre, kako se ne bi ubajatio, a nemamo ideje ili sastojke da to i učinimo. Naročito kada je veče i već smo gladni. Dobra vest je da postoji jedan italijanski recept za koji nije potrebno puno sastojaka, a koji je gotov za samo desetak minuta.

U pitanju je jednostavni recept za salatu sa hlebom, pod nazivom panzanella. Ako su vam dosadile prženice, a jede vam se nešto što se sprema brzo i lako, ovo je pravi recept za vas. Prvobitni recept je poreklom iz Toskane, a u ovoj izmenjenoj varijanti iskorišćen je origano umesto bosiljka i dodate su masline i feta sir. Postoje varijante u koje se dodaje senf, jabukovo sirće, mocarela i drugi sastojci, a na vama je da dodatno eksperimentišete ako želite. U svakom slučaju, predstavlja pravo letnje večernje osveženje.

Foto: TARA DONNE/COOKING SOLO

Sastojci za 1 porciju:

  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 2 i po kašičice balzamika
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • Pola kašičice sušenog origana (može i bosiljak)
  • Košer so
  • 1 krastavac, oljušten i iseckan
  • Oko 100 grama polubajatog hleba, od bageta, somuna ili po izboru
  • Jedan iseckan paradajz
  • 120 grama fete, mrvljene
  • Jedan mali crveni luk, iseckan na sitno
  • 6 maslina bez koštice

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, balzamiko beli luk, origano i malo soli i mutite dok se ne sjedini. Dodajte krastavac, hleb, paradajz, fetu, crveni luk i masline. Rukom promešajte tako da se svi sastojci rasporede jednako u svim delovima salate. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: thejamlab.co/theoriginaldish.com

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Najnovije - Gastro

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…