• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za sladoled tortu kojoj nećete moći da odolite

Recept za sladoled tortu kojoj nećete moći da odolite

CityMagazine
22.08.2020. 3 min Recepti

Pred vam je recept za višeslojnu, kremastu poslasticu, kakvu do sada niste probali. Tajna je u strpljenju tokom filovanja i veštim rukama, ali zaista vredi truda. Bilo da želite da obradujete sebe, ukućane ili prijatelje ovih dana, ukoliko se odlučite za ovu tortu, nećete pogrešiti. Možete birati ukuse po svojoj želji, iako ćemo vam ponuditi našu dobitnu kombinaciju. Nadamo se da vas je uvod zainteresovao, i da ćete poželeti da otkrijete detalje, koji vas očekuju u nastavku…

Recept za sladoled tortu kojoj nećete moći da odolite

Potrebno je:

Za korice:

  • 1 šolja neslanog putera
  • 2 šolje šećera
  • 4 veća jaja
  • 3 šolje brašna za kolače i torte
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 šolja mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Za filovanje:

  • oko 1 kg sladoleda od pistaća
  • oko 1 kg sladoleda od čokolade
  • oko 1 kg sladoleda od jagode
  • Za ukrašavanje:
  • šlag
  • mrvice za posipanje u boji
  • višnje, po želji
Recept za sladoled tortu kojoj nećete moći da odolite

Priprema:

1. Za početak pripremite sve sastojke i zagrejte rernu na 180℃. Podmažite dva okrugla pleha za pečenje prečnika 22 cm, i pospite ih brašnom.

2. U većoj činiji umutite puter i šećer koristeći srednju brzinu, tako da smesa postane penasta (za to je potrebno oko 3 do 4 minuta).

3. Dodajte jedno po jedno jaje, pa polako nastavite da mutite, praveći pauzu.

4. U drugu činiju prosejte brašno i prašak za pecivo.

5. Polako dodajte brašno u smesu od putera, tako što ćete sipati i pomalo mleka, ali završiti sa brašnom. Mutite sa pauzama i na kraju dodajte ekstrakt vanile.

6. Podeli smesu, pa je prespite u pripremljene tepsije i stavite u rernu, na oko pola sata. Znaćete da su korice pečene kada čačkalica koju zabodete u biskvit bude potpuno suva.

7. Ostavite plehove sa strane 10ak minuta da se malo prohlade, pa pažljivo izvadite pečene korice i stavite na rešetku da se hlade.

8. Kad su korice potpuno ohlađene, presecite svaku krz sredinu na pola, kako biste od dve deblje, dobili četiri tanje, pa ih zavijte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač.

9. Nakon toga, ponovo upotrebite plehove/obruče za pečenje korica, kako biste napravili fil od sladoleda. Prekrijte čistu i suvu posudu plastičnom folijom tako da ona viri sa strane, pa sipajte sladoled od pistaća i izravnjajte, zbog čega je važno da bude blago otopljen. Preklopite folijom i stavite u zamrzivač.

10. Isti postupak ponovite i sa preostala dva ukusa. Važno je da na kraju svi slojevi budu u zaleđenom stanju.

11. Tada možete krenuti sa ređanjem, gde ćete prvo na tanjir za serviranje staviti jednu koricu, sa koje se prethodno skinuli foliju. Odozdo stavite fil od pistaća, pa ponavljate postupak, tako da na vrhu bude korica. Kada poslažete sve, obložite tortu plastičnom folijom i odložite u zamrzivač.

12. U međuvremenu, umutite šlag, pa izvadite tortu i špricem za kolače je dekorišite, pa ponovo stavite u zamrzivač sve do služenja.

13. Kada dođe trenutak, pospite šlag mrvicama i poređajte nekoliko višanja po želji.

Recept za sladoled tortu kojoj nećete moći da odolite

14. Isecite tortu na parčad i uživajte!

Izvor: The Spruce Eats

Oznake:

cokoladajagodeletopistaćiposlasticasladoled torta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

City letnja preporuka #54: Restoran Garden Bar
Prethodni

City letnja preporuka #54: Restoran Garden Bar

Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb
Sledeći

Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb

Sledeći
Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb
23.08.2020.

Ovaj jednostavni recept će vam pomoći da iskoristite zaostali hleb

Prethodni
21.08.2020.

City letnja preporuka #54: Restoran Garden Bar

City letnja preporuka #54: Restoran Garden Bar

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖