• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ova fritata je odlična za iskorišćavanje namirnica preostalih u frižideru

CityMagazine
25.08.2020. 2 Mins Read Recepti

Tokom leta ne želimo da puno vremena provodimo uz šporet i pravimo još dodatnu toplotu u svom domu, tako da su jednostavni recepti uvek dobrodošli. A ako uz to još mogu da nam pomognu da iskoristimo razne namirnice iz frižidera, tim bolje! Ova fritata je baš takva i skoro svaki od navedenih sastojaka se može zameniti drugim, ako ga više volite ili trenutno imate na raspolaganju.

Sastavni deo recepta su svakako jaja, koja su obavezna, ali je ostatak prilagodljiv. Ova fritata je bogata proteinima i vitaminom D i zdrava za kosti, a pored toga je pogodna i za vegeterijance i kao obrok nakon vežbanja.

Sastojci:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Polovina crnog luka, iseckanog
  • 50g pečuraka
  • 6 čeri paradajza
  • 2 jaja
  • Malo suve majčine dušice
  • 25g kozjeg sira, mrvljenog
  • Malo rukole
  • So i biber po ukusu
Foto: whatshouldimakefor.com

Priprema:

  1. Stavite rernu na gril funkciju i zagrejte na srednju temperaturu
  2. U tiganju koji može ići u rernu zagrejte ulje do srednje temperature i dodajte luk. Dinstajte ga 3 minuta dok ne omekša, potom dodajte pečurke i paradajz i dinstajte još 2 minuta.
  3. U činiju dodajte jaja, majčinu dušicu i začine i dobro umutite, potom sve to presipajte u tiganj, vodeći računa da su jaja ravnomerno raspoređena. Pržite 2 minuta na srednjoj vatri dok se osnova i ivice na zapeku, a sredina još uvek ostane tečna, pa zatim dodajte sir odozgo.
  4. Uzmite ceo tiganj i stavite ga u rernu na minut-dva ispod grejača sa funkcijom grila, tako da odozgo dobije zlatnu boju i malo naraste. Poslužite sve sa rukolom odozgo.

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: gratefulgrazer.com

Tags:

fritatajajaproteinivitamin d

Povezani članci

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Good Food & Wine Festival od 28. avgusta do 6. septembra

Next

Recept za savršenu Valdorf salatu

Next
27.08.2020.

Recept za savršenu Valdorf salatu

Previews
24.08.2020.

Good Food & Wine Festival od 28. avgusta do 6. septembra

Najnovije

Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine
„Dnevnik Pauline P.“ otvara 19. Kids Fest
CityMagazine
Ovo su najbolje srpske serije u 21. veku: Prvo mesto je sve iznenadilo, a sigurno znate makar jednu repliku
Miloš Dašić
Još jedna pobeda srpske diplomatije: Glavni negativac u hit američkom horor filmu pije „zidarsko“ pivo u Srbiji
Miloš Dašić

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖