Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova fritata je odlična za iskorišćavanje namirnica preostalih u frižideru

AUTOR: CityMagazine 25 Aug, 2020
Ova fritata je odlična za iskorišćavanje namirnica preostalih u frižideru

Tokom leta ne želimo da puno vremena provodimo uz šporet i pravimo još dodatnu toplotu u svom domu, tako da su jednostavni recepti uvek dobrodošli. A ako uz to još mogu da nam pomognu da iskoristimo razne namirnice iz frižidera, tim bolje! Ova fritata je baš takva i skoro svaki od navedenih sastojaka se može zameniti drugim, ako ga više volite ili trenutno imate na raspolaganju.

Sastavni deo recepta su svakako jaja, koja su obavezna, ali je ostatak prilagodljiv. Ova fritata je bogata proteinima i vitaminom D i zdrava za kosti, a pored toga je pogodna i za vegeterijance i kao obrok nakon vežbanja.

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Polovina crnog luka, iseckanog
  • 50g pečuraka
  • 6 čeri paradajza
  • 2 jaja
  • Malo suve majčine dušice
  • 25g kozjeg sira, mrvljenog
  • Malo rukole
  • So i biber po ukusu
Foto: whatshouldimakefor.com

Priprema:

  1. Stavite rernu na gril funkciju i zagrejte na srednju temperaturu
  2. U tiganju koji može ići u rernu zagrejte ulje do srednje temperature i dodajte luk. Dinstajte ga 3 minuta dok ne omekša, potom dodajte pečurke i paradajz i dinstajte još 2 minuta.
  3. U činiju dodajte jaja, majčinu dušicu i začine i dobro umutite, potom sve to presipajte u tiganj, vodeći računa da su jaja ravnomerno raspoređena. Pržite 2 minuta na srednjoj vatri dok se osnova i ivice na zapeku, a sredina još uvek ostane tečna, pa zatim dodajte sir odozgo.
  4. Uzmite ceo tiganj i stavite ga u rernu na minut-dva ispod grejača sa funkcijom grila, tako da odozgo dobije zlatnu boju i malo naraste. Poslužite sve sa rukolom odozgo.

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: gratefulgrazer.com

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…