Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Izložba čokoladnih figura Mandarina Cake Shopa

AUTOR: CityMagazine 19 Nov, 2019
Izložba čokoladnih figura Mandarina Cake Shopa

Mandarina Cake Shop – sinonim za poslastice koje opčinjavaju mirisom i ukusom, prvi put u Srbiji organizuje izložbu čokoladnih figura u saradnji sa belgijskim proizvođačem čokolade Callebaut.

Mesecima već postoji ideja o ovom jedinstvenom projektu, i na radost svih nas, a i vas koji volite čokoladu, sa zadovoljstvom najavljujemo ostvarenje ovog sna!

Izložba će se održati od 21. 11. do 24.11. u RTS Klubu, Galerija, Hilandarska 2, ulaz iz Svetogorske ulice. Radno vreme galerije je: radnim danima od 11 do 19 časova, vikendom od 10 do 17 časova.

Na izložbi će biti prikazane različite teme životinjskog carstva – farma, šumske, domaće i divlje životinje, morski svet  i svet sa severnnog pola.

Svakoj figurici posvećena je posebna pažnja. Sve se prave od najfinije belgijske čokolade za profesionalne korisnike – Callebaut. Svaki detalj je ručno rađen i ručno oslikan. Koristeći modle raznih geometrijskih oblika i njihovim maštovitim spajanjem stvaraju se unikatne figure od čokolade. Potrebno je i do 3 dana za izradu i oslikavanje samo jedne figurice.

Sve figurice su u potpunosti jestive.

Iza ove čokoladne magije stoje majstori svog zanata iz Mandarinine čokoladne laboratorije – Neda Jovanović, Kristina Đurić, Diana Penezić, Jelena Jovišić na čelu sa šeficom Luanom De Iluiis i glavnim poslastičarem i osnivačem Krstom Radovićem.

Krsto je inače ponosni član Callebaut Chocolate Ambassadors kluba za Jugoistočnu Evropu, a Mandarina je njihov beogradski poslastičarski dom.

Izložba će biti otvorena do 24. novembra. Ulaz je slobodan i sve generacije su dobrodosle, a posebno se radujemo najmlađima, jer je sadržaj izložbe najzanimljiviji upravo njima.

Uživajte svim čulima!

Izložba čokoladnih figura

Hilandarska 2
21.Nov 2019
24.Nov 2019
RTS Klub
Besplatno

Najčitanije

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Viktorija i Dejvid Bekam sa kapama u „Peaky Blindersˮ stilu

Iako dizajnerka Viktorija Bekam živi na relaciji Engleska – Amerika, prvenstveno zbog posla, osnova njenog stila jeste sa područja porekla.…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Najnovije - Gastro

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…