• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Krivina dobrih pića

Ivana Munišić Jovanović
17.11.2021. 2 Mins Read Gourmet

Iako je naše podneblje bogato dobrim vinima, i naravno rakijama, i premda kultura konzumiranja ovih pića ulazi sve više u bonton, u Novom Sadu nema mnogo lokala koji se mogu pohvaliti da su specijalizovani za ekskluzivu u toj oblasti. Upravo to je pokrenulo Miodraga Milinkovića koji se bavi proizvodnjom rakije i njegove kolege Marka Španića i Luku Njegojeva da jedan san pretoče u delo.

Taj ostvareni san se zove Krivina, što je skraćenica od Kuća rakije i vina, a lepo opisuje i lokaciju na kojoj se nalazi – krivinu Maksima Gorkog i Sremske ulice u Novom Sadu.

U prijatnom ambijentu u kojem dominira drvo i metal, a plafon asocira na kazan za pravljenje rakije, počasno mesto ima raskošna vitrina sa preko 400 etiketa vina. Tu su vina iz novog i starog sveta. Najviše ih je italijanskih, francuskih i španskih, ali se mogu naći i egzotičnija, daleka.

Povezani članci

Regionalna vinska avantura u Beogradu

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Osim na flašu, dvadesetak vina se ovde nudi uvek i na čašu, a osim vina u ponudi je preko 70 vrsta viskija i rakija, rumovi, džinovi, konjak, voda, kafa i hladne plate. Krivina nudi i cigare, opremu za njih, čaše za vino i viski…

Sva pića ovde se, kako pojašnjavaju momci koji vode lokal, prodaju po gotovo nabavnim cenama, a ideja je da se tu organizuju i tematske večeri – degustacije i edukativna predavanja tokom kojih će se predstavljati stilovi i vertikala vina, gostujući kuvari itd, a jednom nedeljno gosti uživaju u džez svirci.

„Mi kreiramo hedonizam”, poručuju iz Krivine.

Fotografije: Marketing tim Krivine

Tags:

KrivinaKuća rakije i vinanovi sad

Povezani članci

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Share Article

Follow Me Written By

Ivana Munišić Jovanović

Profesorica srpske književnosti i jezika. Novinarka i TV voditeljka. Buntovnica sa razlogom. Voli knjige i oblake. Još uvek dete, ali i odgovorna mama. Vlasnica mačke.

Ostali članci

Previous

Kremasti potaž od kestena koji greje i telo i dušu

Next

Božanstvena pasta karbonara po receptu Gordona Remzija za samo 10 minuta!

Next
17.11.2021.

Božanstvena pasta karbonara po receptu Gordona Remzija za samo 10 minuta!

Previews
14.11.2021.

Kremasti potaž od kestena koji greje i telo i dušu

Najnovije

Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖