Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Krivina dobrih pića

Iako je naše podneblje bogato dobrim vinima, i naravno rakijama, i premda kultura konzumiranja ovih pića ulazi sve više u bonton, u Novom Sadu nema mnogo lokala koji se mogu pohvaliti da su specijalizovani za ekskluzivu u toj oblasti. Upravo to je pokrenulo Miodraga Milinkovića koji se bavi proizvodnjom rakije i njegove kolege Marka Španića i Luku Njegojeva da jedan san pretoče u delo.

Taj ostvareni san se zove Krivina, što je skraćenica od Kuća rakije i vina, a lepo opisuje i lokaciju na kojoj se nalazi – krivinu Maksima Gorkog i Sremske ulice u Novom Sadu.

U prijatnom ambijentu u kojem dominira drvo i metal, a plafon asocira na kazan za pravljenje rakije, počasno mesto ima raskošna vitrina sa preko 400 etiketa vina. Tu su vina iz novog i starog sveta. Najviše ih je italijanskih, francuskih i španskih, ali se mogu naći i egzotičnija, daleka.

Osim na flašu, dvadesetak vina se ovde nudi uvek i na čašu, a osim vina u ponudi je preko 70 vrsta viskija i rakija, rumovi, džinovi, konjak, voda, kafa i hladne plate. Krivina nudi i cigare, opremu za njih, čaše za vino i viski

Sva pića ovde se, kako pojašnjavaju momci koji vode lokal, prodaju po gotovo nabavnim cenama, a ideja je da se tu organizuju i tematske večeri – degustacije i edukativna predavanja tokom kojih će se predstavljati stilovi i vertikala vina, gostujući kuvari itd, a jednom nedeljno gosti uživaju u džez svirci.

„Mi kreiramo hedonizam”, poručuju iz Krivine.

Fotografije: Marketing tim Krivine

Sremska 9
0212710120

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Zašto nikada ne bi trebalo da pijemo rakiju pre jela?

Popiti čašicu ili dve rakije pre jela čest je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ta navika ne otvara…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Najnovije - Gastro

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…