Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kremasti potaž od kestena koji greje i telo i dušu

AUTOR: CityMagazine 14 Nov, 2021
Kremasti potaž od kestena koji greje i telo i dušu

Jesen je godišnje doba koje nam nudi obilje raskošnih plodova koje možemo koristiti u svežem ili pečenom obliku, ili pak od njih napraviti savršeno ukusne recepte koji greju i telo i dušu. Budući da je kesten upravo takva namirnica, danas vam otkrivamo kako od njega možete napraviti ukusan, kremasti potaž koji će oduševiti i one najprobirljivije.

Potrebno je (za 6 porcija):

  • 1 kašika putera
  • 2 glavice iseckanog crnog luka
  • 1 iseckani praziluk
  • 1 iseckana šargarepa
  • 2 velika krompira, oljuštena i isečena na sitnije kockice
  • 500 g oljuštenog pečenog kestena
  • 6 šoljica bujona
  • 2 lovorova lista
  • ¼ kašičice mlevenog karanfilića
  • ¼ kašičice mlevenog đumbira
  • 300 g svilenkastog tofua
Foto: Unsplash

Priprema:

1. U većoj šerpi otopite puter, pa dodajte luk, praziluk i šargarepu. Pržite povrće oko 5 minuta.

2. Dodajte krompir, kestenje, bujon, lovorov list i ostale začine i sve zajedno kuvajte na srednjoj vatri oko 25-30 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i izvadite lovorov list.

3. Supu izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom. Ako koristite blender, uverite se da je supa prethodno ohlađena.

4. Kada dobijete glatku smesu, dodajte tofu i ponovo promešajte da dobijete glatki, kremasti potaž.

5. Poslužite toplo, a po vrhu možete dodati pečene kestene za dekoraciju. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Pexels; Anna Pyshniuk

Najčitanije

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Najnovije - Gastro

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…