Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa
Danas su potrošači u stalnoj potrazi za lokalnim (domaćim) proizvodima bez aditiva i konzervanasa, najviše zbog toga što im je bitno šta konzumiraju oni i njihovi bližnji, ali i zato što možda imaju sklonosti ka alergijama ili intoleranciji na konzervanse. Iako nam se nekada čini da nemamo vremena ili da je deklaracija na proizvodu sitno napisana i nečitka, odvojimo vreme da se upoznamo sa kvalitetom i poreklom proizvoda koji ćemo moći da konzumiramo.
Direktorka kontrole kvaliteta Mlekare Šabac Radenka Golubić objasnila nam je da ova mlekara, koja na tržištu postoji više od sedam decenija, proizvodi 100% mlečne proizvode bez aditiva, konzervanasa i veštačkih boja. Ona nas je podsetila da su dobro poznati Sirko i A la Kajmak, lideri u namazima na tržištu Srbije, kao takvi pravi izbor za nas.
Međutim, ne samo ovi proizvodi, već čitave linije kiselo mlečnog asortimana i sireva mogu nam pružiti potpuni užitak, ukoliko pored odličnog ukusa vodimo računa o kvalitetu proizvoda, izbalansiranoj ishrani, unosu proteina ili unosu manjeg procenta masti. Ovde se pre svega ubrajaju ABT jogurt, Mediteraneo sa morskom solju (Mediteraneo sir u light varijanti) i Mladi sir. Svi proizvodi nastaju od visokokvalitetnog mleka sa domaćih farmi i temelje se na kvalitetu bez kompromisa.
Mlekara Šabac jedna je od najvećih mlekara u Srbiji ali istovremeno možemo reći i da je najveća srpska mlekara, zato što domaći kapital učestvuje stoprocentno u njenom vlasništvu. Mleko koje pri otkupu bira Mlekara Šabac odgovara najvišim standardima EU i Carinske unije. Sirovo mleko tako visokog kvaliteta Mlekari Šabac omogućava proizvodnju visoko kvalitetnih proizvoda koje na tržištu potom plasiraju bez aditiva i konzervanasa.