Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa

AUTOR: CityMagazine 27 Jan, 2020
Lokalni proizvodi bez aditiva i konzervanasa

Danas su potrošači u stalnoj potrazi za lokalnim (domaćim) proizvodima bez aditiva i konzervanasa, najviše zbog toga što im je bitno šta konzumiraju oni i njihovi bližnji, ali i zato što možda imaju sklonosti ka alergijama ili intoleranciji na konzervanse. Iako nam se nekada čini da nemamo vremena ili da je deklaracija na proizvodu sitno napisana i nečitka, odvojimo vreme da se upoznamo sa kvalitetom i poreklom proizvoda koji ćemo moći da konzumiramo.

Direktorka kontrole kvaliteta Mlekare Šabac Radenka Golubić objasnila nam je da ova mlekara, koja na tržištu postoji više od sedam decenija, proizvodi 100% mlečne proizvode bez aditiva, konzervanasa i veštačkih boja. Ona nas je podsetila da su dobro poznati Sirko i A la Kajmak, lideri u namazima na tržištu Srbije, kao takvi pravi izbor za nas.

Međutim, ne samo ovi proizvodi, već čitave linije kiselo mlečnog asortimana i sireva mogu nam pružiti potpuni užitak, ukoliko pored odličnog ukusa vodimo računa o kvalitetu proizvoda, izbalansiranoj ishrani, unosu proteina ili unosu manjeg procenta masti. Ovde se pre svega ubrajaju ABT jogurt, Mediteraneo sa morskom solju (Mediteraneo sir u light varijanti) i Mladi sir. Svi proizvodi nastaju od visokokvalitetnog mleka sa domaćih farmi i temelje se na kvalitetu bez kompromisa.

Mlekara Šabac jedna je od najvećih mlekara u Srbiji ali istovremeno možemo reći i da je najveća srpska mlekara, zato što domaći kapital učestvuje stoprocentno u njenom vlasništvu. Mleko koje pri otkupu bira Mlekara Šabac odgovara najvišim standardima EU i Carinske unije. Sirovo mleko tako visokog kvaliteta Mlekari Šabac omogućava proizvodnju visoko kvalitetnih proizvoda koje na tržištu potom plasiraju bez aditiva i konzervanasa.

Najčitanije

Zašto nam neko ide na živce? Psiholozi kažu da vam se odgovor neće dopasti

Šta se dešava kada nam neki ljudi idu na živce? Psiholozi kažu sledeće… Može se desiti da pri prvom susretu…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Razvodi se zlatni američki par nakon 12 godina braka: Razlog je njegovo prekršeno obećanje

Žizel Bundšen i Tom Brejdi angažovali su advokate za pokretanje brakorazvodne parnice, potvrdili su izvori za Page Six. Par je…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…