Male tajne za najbolju prazničnu gozbu sa prijateljima
Decembar je mnogima najlepši mesec u godini, jer se bliže praznici, a kuća miriše na aromatične začine i jela iz pećnice. Sve je u duhu darivanja, užurbano se biraju pokloni za najdraže, i nedostaje samo još sneg, da ugođaj bude potpun, a srca puna radosti. Kako su neradni dani na vidiku, naš predlog je da iskoristite slobodne trenutke za druženje sa prijateljima, a zašto da ne i večere u kućnoj režiji. Ima nešto posebno u ugošćavanju i toploj atmosferi doma. Ukoliko vas interesuje kako to da organizujete, a da svi gosti budu zadovoljni, ostanite sa nama i u nastavku.
Pobrinite se o svakom detalju na stolu
Sto postavite sa puno ljubavi i pažnje, tako da detalji budu kombinacija starinskih i modernih elemenata. Nekada se možete poslužiti priborom za jelo ili kuvanje, koji je deo porodične tradicije. Taj neočekivan spoj deluje jako lepo. Patinirani čajnik, šoljice, tanjiri i tacne za kolače, i prijatan ambijent pun su pogadak. Gosti će uživati kako u jelima, tako i u pogledu.
- Topli napici
Čaj i kafa su odlična ideja za dnevnu varijantu, a na vama je samo da ponudite širi izbor. Čajevi iz rinfuze, ili filter kafa pobrinuće se za to da se prijatelji osećaju kao kod kuće.
- Jednostavna jela
Ništa ne usrećuje više od mirisa jela koje pamtimo iz detinjstva. Ukoliko želite opuštenu gozbu uz ćaskanje, pripremite domaće keksiće ili kolačiće, a ukus obogatite ukusnim džemom po želji, pa će slatkiš i lepo izgledati. U Francuskoj su popularne takozvane madlene, koje Francuzi vole da umaču u mleko ili čaj. U obliku su školjke, i pravi su izbor za ovakve prilike. Postoji više recepata i ukusa, a jedna od interesantnijih varijacija na temu jesu madlene sa ukusom pomorandže. Iz rerne će zamirisati omamljujuća aroma, u kojoj će zasigurno uživati svi prisutni…
Izvor: Grazia Italia
Fotografije: Pinterest, Unsplash