Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Male tajne za najbolju prazničnu gozbu sa prijateljima

AUTOR: CityMagazine 31 Dec, 2019
Male tajne za najbolju prazničnu gozbu sa prijateljima

Decembar je mnogima najlepši mesec u godini, jer se bliže praznici, a kuća miriše na aromatične začine i jela iz pećnice. Sve je u duhu darivanja, užurbano se biraju pokloni za najdraže, i nedostaje samo još sneg, da ugođaj bude potpun, a srca puna radosti. Kako su neradni dani na vidiku, naš predlog je da iskoristite slobodne trenutke za druženje sa prijateljima, a zašto da ne i večere u kućnoj režiji. Ima nešto posebno u ugošćavanju i toploj atmosferi doma. Ukoliko vas interesuje kako to da organizujete, a da svi gosti budu zadovoljni, ostanite sa nama i u nastavku.

Pobrinite se o svakom detalju na stolu

Sto postavite sa puno ljubavi i pažnje, tako da detalji budu kombinacija starinskih i modernih elemenata. Nekada se možete poslužiti priborom za jelo ili kuvanje, koji je deo porodične tradicije. Taj neočekivan spoj deluje jako lepo. Patinirani čajnik, šoljice, tanjiri i tacne za kolače, i prijatan ambijent pun su pogadak. Gosti će uživati kako u jelima, tako i u pogledu.

  • Topli napici

Čaj i kafa su odlična ideja za dnevnu varijantu, a na vama je samo da ponudite širi izbor. Čajevi iz rinfuze, ili filter kafa pobrinuće se za to da se prijatelji osećaju kao kod kuće.

  • Jednostavna jela

Ništa ne usrećuje više od mirisa jela koje pamtimo iz detinjstva. Ukoliko želite opuštenu gozbu uz ćaskanje, pripremite domaće keksiće ili kolačiće, a ukus obogatite ukusnim džemom po želji, pa će slatkiš i lepo izgledati. U Francuskoj su popularne takozvane madlene, koje Francuzi vole da umaču u mleko ili čaj. U obliku su školjke, i pravi su izbor za ovakve prilike. Postoji više recepata i ukusa, a jedna od interesantnijih varijacija na temu jesu madlene sa ukusom pomorandže. Iz rerne će zamirisati omamljujuća aroma, u kojoj će zasigurno uživati svi prisutni…

Izvor: Grazia Italia

Fotografije: Pinterest, Unsplash

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…