• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Meko ili oštro brašno: Kada koristiti koje?

CityMagazine
06.05.2022. One Min Read Gourmet

Iako je lišeno većine korisnih vitamina i minerala, pšenično brašno u mekoj ili oštroj formi idealno je za pečenje.

Za razvučeno testo sirnice i štrudle koristi se meko brašno, kao i kod pripreme hleba, peciva i lisnatog testa. Oštro brašno, s druge strane, idealno je za pripremu njoka, prhkih testa i kolača od dizanog testa ili za pohovanje.

I dok su za većinu tipova testa ili poslastica postavljena jasna pravila o tome kakvo se pšenično brašno koristi, još uvek se vode polemike oko palačinki. Čini se da u ovom slučaju svako ima svoj recept i neki kažu da je bolje upotrebiti meko, a drugi oštro brašno. Ako niste sigurni u to koji tip brašna koristiti, probajte da eksperimentišete s pola mekog i pola oštrog dok ne pronađete formulu koja vam odgovara, piše tportal.

Povezani članci

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Piroške sa sirom

Foto: Monika Grabkowska

Oštro brašno

  • kolači od dizanog testa
  • njoke
  • uštipci
  • pohovanje
  • keks
  • palačinke
  • prhki kolači
  • biskviti
  • kuvano testo (princes krofne, profiterole, ekleri)
  • zgušnjavanje jela i umaka

Meko brašno

  • hleb
  • peciva
  • savijače
  • krofne
  • testenina
  • mafini

Izvor: N1
Naslovna fotografija: Theme Photos

Tags:

brašnokuvanjesavetitesto

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Smash Burgers

Next

Mus od avokada – zašto da ne?

Next
07.05.2022.

Mus od avokada – zašto da ne?

Previews
04.05.2022.

Smash Burgers

Najnovije

Nikola Kojo potkačio RTS: „Ne bih da uđem u sferu politike…“
CityMagazine
Ova pesma je zamalo završila kao naš predstavnik na Evroviziji, a masna je krađa velikog hevi metal hita
CityMagazine
Meni dan miriše na Pako Raban: da li se sećate domaće pesme koja odaje poštovanje preminulom dizajneru
CityMagazine
Pesma našeg kandidata za odlazak na Evroviziju već postala hit u Hrvatskoj
CityMagazine
Vikend preporuke 3-5.2.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖