• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Meko ili oštro brašno: Kada koristiti koje?

Meko ili oštro brašno: Kada koristiti koje?

CityMagazine
06.05.2022. 1 min Gourmet

Iako je lišeno većine korisnih vitamina i minerala, pšenično brašno u mekoj ili oštroj formi idealno je za pečenje.

Za razvučeno testo sirnice i štrudle koristi se meko brašno, kao i kod pripreme hleba, peciva i lisnatog testa. Oštro brašno, s druge strane, idealno je za pripremu njoka, prhkih testa i kolača od dizanog testa ili za pohovanje.

I dok su za većinu tipova testa ili poslastica postavljena jasna pravila o tome kakvo se pšenično brašno koristi, još uvek se vode polemike oko palačinki. Čini se da u ovom slučaju svako ima svoj recept i neki kažu da je bolje upotrebiti meko, a drugi oštro brašno. Ako niste sigurni u to koji tip brašna koristiti, probajte da eksperimentišete s pola mekog i pola oštrog dok ne pronađete formulu koja vam odgovara, piše tportal.

Meko ili oštro brašno: Kada koristiti koje?
Foto: Monika Grabkowska

Oštro brašno

  • kolači od dizanog testa
  • njoke
  • uštipci
  • pohovanje
  • keks
  • palačinke
  • prhki kolači
  • biskviti
  • kuvano testo (princes krofne, profiterole, ekleri)
  • zgušnjavanje jela i umaka

Meko brašno

  • hleb
  • peciva
  • savijače
  • krofne
  • testenina
  • mafini

Izvor: N1
Naslovna fotografija: Theme Photos

Oznake:

brašnokuvanjesavetitesto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Smash Burgers
Prethodni

Smash Burgers

Mus od avokada – zašto da ne?
Sledeći

Mus od avokada – zašto da ne?

Sledeći
Mus od avokada – zašto da ne?
07.05.2022.

Mus od avokada – zašto da ne?

Prethodni
04.05.2022.

Smash Burgers

Smash Burgers

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖