Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najbolji podkasti o hrani

Razni su načini na koji se možete inspirisati kada je u pitanju naredni obrok, od saveta nekog člana porodice, preko televizijske emisije sa zanimljivim voditeljima, pa sve do starog dobrog traženja recepta na internetu. A osim toga, ako volite kulinarstvo kao temu nezavisno od toga šta vam je planirano kao sledeći gastro izazov, preporučujemo da se upustite u svet podkasta. To je noviji format koji može biti zanimljiv i početnicima i iskusnim gastro majstorima, a ujedno i način da se ne osećate usamljeno ako kuvate sami a željni ste društva. Donosimo vam pet preporuka za koje verujemo da će vam se dopasti.

Table Manners

Ukoliko vam nedostaje pravljenje večere za prijatelje i okupljanje u vašem domu u većem broju, ovaj podkast je za vas. Vode ga pevačica Džesi Ver i njena mama Leni, a u goste im dolaze mnoge poznate osobe iz različitih sfera. Pored pripreme hrane, tu su zanimljivi razgovori sa gostima, tako da nema dosadnog trenutka.

Off Menu

Koncept je u osnovi sličan sa prethodnom stavkom na listi, ali ovaj podkast ipak ima svoj šarm i upečatljivost. Englezi Džejms Akaster i Ed Gembl pozivaju poznate goste u svoj fiktivni restoran i traže od njih da izaberu svoj meni iz snova. Rezultati su često urnebesni, a niko nema dlake na jeziku, tako da uvek vlada dinamika.

Desert Island Dishes

Rađen po uzoru na radijsku emisiju u kojoj gosti pričaju o muzici koju bi poneli na pusto ostrvo, ovaj podkast bavi se varijacijom na temu hrane. Saznajemo šta su gosti jeli kao mali, koja hrana ima posebno značenje za njih i koja ih vraća u prošlost kad god da je jedu. Zanimljivo vođenje i zanimljivi gosti.

Out to Lunch with Jay Rayner

Recenzent restorana sa godinama iskustva rada na televiziji i u raznim novinama zove goste u restorane po svom izboru. Opuštena atmosfera i postavka omogućavaju gostima da se raspričaju do mile volje, a voditelj i te kako zna da im parira i da ih prati u tome.

Roads and Kingdoms: The Trip

Celu priču započeli su Entoni Bordejn i Nejtan Tornberg, sa idejom da istraže kulinarske navike širom sveta, uz obavezno otvaranje boce alkohola karakterističnog za tu oblast. Nejtan je nastavio ovu ideju i još uvek se bavi zanimljivim temama, dok istražuje hranu kroz prizmu kulture, politike i različitih običaja ljudi širom sveta.

Izvor: Time Out

Naslovna fotografija: Pexels

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…