Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Najbolji podkasti o hrani

Razni su načini na koji se možete inspirisati kada je u pitanju naredni obrok, od saveta nekog člana porodice, preko televizijske emisije sa zanimljivim voditeljima, pa sve do starog dobrog traženja recepta na internetu. A osim toga, ako volite kulinarstvo kao temu nezavisno od toga šta vam je planirano kao sledeći gastro izazov, preporučujemo da se upustite u svet podkasta. To je noviji format koji može biti zanimljiv i početnicima i iskusnim gastro majstorima, a ujedno i način da se ne osećate usamljeno ako kuvate sami a željni ste društva. Donosimo vam pet preporuka za koje verujemo da će vam se dopasti.

Table Manners

Ukoliko vam nedostaje pravljenje večere za prijatelje i okupljanje u vašem domu u većem broju, ovaj podkast je za vas. Vode ga pevačica Džesi Ver i njena mama Leni, a u goste im dolaze mnoge poznate osobe iz različitih sfera. Pored pripreme hrane, tu su zanimljivi razgovori sa gostima, tako da nema dosadnog trenutka.

Off Menu

Koncept je u osnovi sličan sa prethodnom stavkom na listi, ali ovaj podkast ipak ima svoj šarm i upečatljivost. Englezi Džejms Akaster i Ed Gembl pozivaju poznate goste u svoj fiktivni restoran i traže od njih da izaberu svoj meni iz snova. Rezultati su često urnebesni, a niko nema dlake na jeziku, tako da uvek vlada dinamika.

Desert Island Dishes

Rađen po uzoru na radijsku emisiju u kojoj gosti pričaju o muzici koju bi poneli na pusto ostrvo, ovaj podkast bavi se varijacijom na temu hrane. Saznajemo šta su gosti jeli kao mali, koja hrana ima posebno značenje za njih i koja ih vraća u prošlost kad god da je jedu. Zanimljivo vođenje i zanimljivi gosti.

Out to Lunch with Jay Rayner

Recenzent restorana sa godinama iskustva rada na televiziji i u raznim novinama zove goste u restorane po svom izboru. Opuštena atmosfera i postavka omogućavaju gostima da se raspričaju do mile volje, a voditelj i te kako zna da im parira i da ih prati u tome.

Roads and Kingdoms: The Trip

Celu priču započeli su Entoni Bordejn i Nejtan Tornberg, sa idejom da istraže kulinarske navike širom sveta, uz obavezno otvaranje boce alkohola karakterističnog za tu oblast. Nejtan je nastavio ovu ideju i još uvek se bavi zanimljivim temama, dok istražuje hranu kroz prizmu kulture, politike i različitih običaja ljudi širom sveta.

Izvor: Time Out

Naslovna fotografija: Pexels