Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova majka iz Japana pravi kreativne doručke od prženih jaja

AUTOR: CityMagazine 20 Mar, 2020
Ova majka iz Japana pravi kreativne doručke od prženih jaja

Uvek treba voditi računa o zdravoj ishrani dece, ali to nije uvek tako lako postići sa mališanima kojima se ne sviđa baš sve što im servirate, naročito za doručak. Jedan od načina za motivaciju, koja je i više nego neophodna u trenucima izolacije, jeste uključivanje kreativnosti u sve to.

Etoni Mama je žena iz Japana koja je ovladala Kyraben (bento) umetnošću, odnosno pripremanjem hrane tako da liči na razne ljude i životinje iz crtanih filmova. Ona to zna da čini sa raznovrsnim sastojcima, ali mahom je poznata po korišćenju prženih jaja za pravljenje takvih likova.

https://www.instagram.com/p/B9Nu5OfhXhn/

Žumance joj obično služi za uobličavanje lica i tela, a neki drugi sastojci, poput jestivih nori algi, služe joj da budu postavljeni kao kosa i izrazi lica. Na nekim obrocima mogu se videti i parčići šunke, sira ili povrća koji služe da upotpune izgled simpatičnih likova. Oni se kreću u rasponu od Vinija Pua do Pikačua, a za većinu bi vam možda bilo i žao da ih pojedete kako su ispali, ali važno je da su deca motivisana da se hrane zdravo.

U galeriji ispod teksta možete videti neke od njenih kreacija, a za ostale možete posetiti njen Instagram nalog sa više od 100 hiljada pratilaca. Zanimljivo je da je napisala i kuvar sa uputstvima, koji je moguće poručiti ovde, samo što je on dostupan jedino na japanskom jeziku. To naravno ne znači da vas slike u nastavku neće inspirisati na neku sopstvenu kreaciju.

Izvor: My Modern Met

Fotografije: Etoni Mama

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…