Ovako se pravilno jede suši
Ukusi su različiti, svako voli da jede raznoliku hranu i to ne uvek na isti način. Nećemo ulaziti u to kako jedete picu, pomfrit ili sladoled, niti koji vam je omiljeni začin. Ovoga puta bavimo se temom sušija, tačnije načinom na koji se ova vrsta hrane jede.
Zapravo, nećemo vam mi davati savete kako da jedete suši, već ćemo se voditi preporukama japanskog kuvara Nobua Matsuhisa. On je ukratko objasnio kako se konzumira sirova riba i to na način koji je u skladu sa prirodnim aromama sastojaka sušija. To možete pogledati u narednom video snimku, a ako sumnjate u stručnost, imajte u vidu da je on vlasnik čak 47 restorana širom sveta.
On, između ostalog, kaže da vam ne treba dodatni vasabi sos, već da on treba u startu da bude između ribe i pirinča. Postoje tri tradicionalne varijante sušija, a to su: sašimi, nigiri i razne rolnice. Suši se može jesti rukama ili štapićima, izbor je vaš, a možete i uzeti ribu, umočiti je u soja sos i potom dodati vasabi u sredinu. Jedan od uvek dobrodošlih začina je đumbir, a količina soja sosa varira od vrste sušija. Sve vrste treba pojesti u jednom zalogaju.
Da li ste vi ljubitelj sušija i koje su vam omiljene varijante, ako ste ih probali nekoliko? Kako vam se čine ovi predlozi, i da li ste većinu već i poštovali do sada?
Izvor: Maxim
Naslovna fotografija: Pexels