Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ovako se pravilno jede suši

Ukusi su različiti, svako voli da jede raznoliku hranu i to ne uvek na isti način. Nećemo ulaziti u to kako jedete picu, pomfrit ili sladoled, niti koji vam je omiljeni začin. Ovoga puta bavimo se temom sušija, tačnije načinom na koji se ova vrsta hrane jede.

Zapravo, nećemo vam mi davati savete kako da jedete suši, već ćemo se voditi preporukama japanskog kuvara Nobua Matsuhisa. On je ukratko objasnio kako se konzumira sirova riba i to na način koji je u skladu sa prirodnim aromama sastojaka sušija. To možete pogledati u narednom video snimku, a ako sumnjate u stručnost, imajte u vidu da je on vlasnik čak 47 restorana širom sveta.

On, između ostalog, kaže da vam ne treba dodatni vasabi sos, već da on treba u startu da bude između ribe i pirinča. Postoje tri tradicionalne varijante sušija, a to su: sašimi, nigiri i razne rolnice. Suši se može jesti rukama ili štapićima, izbor je vaš, a možete i uzeti ribu, umočiti je u soja sos i potom dodati vasabi u sredinu. Jedan od uvek dobrodošlih začina je đumbir, a količina soja sosa varira od vrste sušija. Sve vrste treba pojesti u jednom zalogaju.

Da li ste vi ljubitelj sušija i koje su vam omiljene varijante, ako ste ih probali nekoliko? Kako vam se čine ovi predlozi, i da li ste većinu već i poštovali do sada?

Izvor: Maxim

Naslovna fotografija: Pexels

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…