• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Volite fritatu? Probajte ovaj savršeni španski omlet!

Volite fritatu? Probajte ovaj savršeni španski omlet!

CityMagazine
13.05.2020. 2 min Recepti

Ukoliko volite omlete u raznim varijantama, uključujući i poznatu fritatu, verujemo da ćete uživati u receptu koji danas delimo sa vama. Reč je o španskom omletu, koji je ovoga puta obogaćen raznim zelenišem, koga sada u izobilju ima na pijacama. Zahvaljujući tome što je bogat proteinima i mastima, dugo će vas držati sitim, dok će vam vlakna i gvožđe iz zelenog povrća dati dovoljno energije za sve dnevne izazove… Ostanite sa nama i u nastavku, gde vas očekuje ceo postupak izrade…

Volite fritatu? Probajte ovaj savršeni španski omlet!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 300 g mladih krompirića (očišćenih i isečenih na tanke kriške)
  • 150 g zelene boranije
  • 200 g zaleđenog graška
  • Bebi spanać
  • 1 crni luk (sitno iseckan)
  • 2 čena belog luka (izgnječena)
  • 3 grančice majčine dušice (samo listići)
  • pola kašike iseckanog peršuna
  • 6 krupnijih jaja
  • So i sveže mleveni biber
Volite fritatu? Probajte ovaj savršeni španski omlet!

Priprema:

Krompiriće kuvati u ključaloj vodi oko 6 minuta, odnosno dok ne postanu mekani. Zatim dodati zelenu boraniju, grašak i bebi spanać, pa kuvati sve zajedno još oko tri minuta. Skloniti sa šporeta i ostaviti po strani.

U dubljem tiganju zagrejati ulje na umerenu temperaturu, pa dodati iseckani crni luk i pržiti 3 minuta, dok ne omekša. Dodati izgnječeni beli luk, majčinu dušicu, so i biber, pa sve dobro promešati i krčkati zajedno još 1 minut. Zatim dodati krompiriće, zeleno povrće i peršun.

U međuvremenu, zagrejati gril tiganj na temperaturu srednje jačine, a jaja ulupati u dubljoj posudi, pa ih sipati u tiganj sa povrćem i začinima. Razliti jaja po tiganju tako da ih svuda bude ravnomerno, pa peći na umerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta.

Prebaciti sve u zagrejani gril tiganj, pa peći još 2,3 minuta dok omlet sa gornje strane ne dobije zlatnožutu boju, a sredina se dobro ne ispeče (jaja ne smeju da ostanu živa).

Servirati na drvenu dasku i poslužiti uz istostiran hleb i svež paradajz. Prijatno!

Izvor: Stylist UK

Fotografije: Pinterest

Oznake:

fritataomletprolećna ishranaukusnozdravozeleno povrće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovako se pravilno jede suši
Prethodni

Ovako se pravilno jede suši

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana
Sledeći

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Sledeći
Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana
14.05.2020.

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Prethodni
12.05.2020.

Ovako se pravilno jede suši

Ovako se pravilno jede suši

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine
    film
    Žarko Laušević i Branslav Lečić glume u ovom filmu, ali kad budete videli kako su potpisani na špici ništa vam neće biti jasno: Ostvarenje koje već 30 godina zabavlja filmofile
    CityMagazine
    Britni Spirs
    Stigao mi je paket i moje se ime našlo pored Britni Spirs: Domaći producent se pohvalio sa ogromnim uspehom za srpsku muziku
    CityMagazine
    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖