• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Volite fritatu? Probajte ovaj savršeni španski omlet!

CityMagazine
13.05.2020. 2 Mins Read Recepti

Ukoliko volite omlete u raznim varijantama, uključujući i poznatu fritatu, verujemo da ćete uživati u receptu koji danas delimo sa vama. Reč je o španskom omletu, koji je ovoga puta obogaćen raznim zelenišem, koga sada u izobilju ima na pijacama. Zahvaljujući tome što je bogat proteinima i mastima, dugo će vas držati sitim, dok će vam vlakna i gvožđe iz zelenog povrća dati dovoljno energije za sve dnevne izazove… Ostanite sa nama i u nastavku, gde vas očekuje ceo postupak izrade…

Sastojci (za 4 osobe):

  • 300 g mladih krompirića (očišćenih i isečenih na tanke kriške)
  • 150 g zelene boranije
  • 200 g zaleđenog graška
  • Bebi spanać
  • 1 crni luk (sitno iseckan)
  • 2 čena belog luka (izgnječena)
  • 3 grančice majčine dušice (samo listići)
  • pola kašike iseckanog peršuna
  • 6 krupnijih jaja
  • So i sveže mleveni biber

Priprema:

Povezani članci

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Krompiriće kuvati u ključaloj vodi oko 6 minuta, odnosno dok ne postanu mekani. Zatim dodati zelenu boraniju, grašak i bebi spanać, pa kuvati sve zajedno još oko tri minuta. Skloniti sa šporeta i ostaviti po strani.

U dubljem tiganju zagrejati ulje na umerenu temperaturu, pa dodati iseckani crni luk i pržiti 3 minuta, dok ne omekša. Dodati izgnječeni beli luk, majčinu dušicu, so i biber, pa sve dobro promešati i krčkati zajedno još 1 minut. Zatim dodati krompiriće, zeleno povrće i peršun.

U međuvremenu, zagrejati gril tiganj na temperaturu srednje jačine, a jaja ulupati u dubljoj posudi, pa ih sipati u tiganj sa povrćem i začinima. Razliti jaja po tiganju tako da ih svuda bude ravnomerno, pa peći na umerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta.

Prebaciti sve u zagrejani gril tiganj, pa peći još 2,3 minuta dok omlet sa gornje strane ne dobije zlatnožutu boju, a sredina se dobro ne ispeče (jaja ne smeju da ostanu živa).

Servirati na drvenu dasku i poslužiti uz istostiran hleb i svež paradajz. Prijatno!

Izvor: Stylist UK

Fotografije: Pinterest

Tags:

fritataomletprolećna ishranaukusnozdravozeleno povrće

Povezani članci

Bruklin Bekam se pohvalio kulinarskim umećem na Instagramu: Evo kako pravi sendvič

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Ovako se pravilno jede suši

Next

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Next
14.05.2020.

Ovaj čizkejk inspirisan je „Moneovim jezercetom“ iz Japana

Previews
12.05.2020.

Ovako se pravilno jede suši

Najnovije

Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖