Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove pite izgledaju toliko dobro da je šteta pojesti ih

AUTOR: CityMagazine 03 Jun, 2020
Ove pite izgledaju toliko dobro da je šteta pojesti ih

Znate ono kad napravite neko jelo koje izgleda tako dobro da vam prosto dođe žao da poremetite tu lepotu sečenjem i jedenjem? To se može desiti sa raznim vrstama hrane, i slanim i slatkim, i kuvanim i pečenim.

Mnogi su tokom karantina isprobavali i poboljšavali svoje kulinarske sposobnosti i pustili kreativnost napolje, tako da smo na internetu videli najrazličitije specijalitete. Šta god da volite, verovatno ste dobili neke nove ideje. Dobra vest je da je to nešto što uvek može da bude korisno i što se ne zaboravlja.

Karin Fajf-Bošek, nemačka pekarka i fotografkinja, najviše se posvetila pravljenju raznih vrsta pita. Kod nje je ređanje sastojaka i pravljenje adekvatne korice postalo prava mala umetnost i to se i vidi na slikama pre i posle pečenja. Ona koristi raznovrsne sastojke, najčešće različito voće, ali pažnja koju posvećuje detaljima je očigledna i konačan rezultat je zaista kao da gledate remek-delo. Neke od fotografija možete pogledati u galeriji koja sledi, a ostatak pronađite na njenom sajtu i Instagram profilu.

Izvor: Bored Panda

Fotografije: karinpfeiffboschek

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…