Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom
Kada pojedemo bananu, jedva čekamo da se otarasimo njene kore, koja nam se čini potpuno beskorisnom, a može i blago zaudarati. Verovali ili ne, kora od banane se ipak može upotrebiti za još jednu stvar, koja nema nikakve veze sa ishranom.
Sledeći put kada krenete da je bacite u đubre, preporučujemo vam da pre nego što to učinite, skoknete do svog cipelarnika, izvadite svoj par kožnih cipela i izglancate ih korom od banane. Mešavina prirodnih ulja i kalijuma u kori od banane neguju kožu cipela na sličan način kao lakovi koje biste koristili za ovu svrhu. Koristeći ovaj prirodniji metod, uštedećete dosta novca, a vaše cipele će zasijati kao nove.
Ako se plašite da će ostaci banane koji se lepe za njenu koru ostati na vašim cipelima, vaš strah je u potpunosti utemeljen. Da, to se ponekad zaista dogodi, međutim, postoji rešenje ovog problema, a to je da cipele glancate isključivo korom od manje zrelih banana.
Izvor: Aktivni.si
Izvor naslovne slike: unsplash.com/@louishansel