• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Pietra: Nova sjajna pizzeria i cocktail bar u Beogradu

CityMagazine
07.02.2022. One Min Read Restorani

Novo mesto na beogradskoj gastro sceni privuklo je pažnju jasno profilisanim i smelim konceptom u segmentu u kome nikako nije lako izboriti se za poziciju. Ušuškan u prolazu koji spaja Kumanovsku i Braće Nedića, dopadljivo razmešten na dva nivoa, ovaj restoran donosi nam autentičnu napolitansku picu i… samo picu, ali kakvu!

Za baš takvu picu, pripremu testa i odabir sastojaka, zaslužan je picajolo šef Goran Abramović. Rezultat su originalne pice, sve prečnika 28 cm, tankog i savršeno ukusnog testa, sa podignutim vazdušastim obodom. Za uvodne trenutke preporučujemo jednostavno odličnu fokaću, po želji je „pojačajte“ ljutim maslinovim uljem, taman da uz nju pažljivo pogledate vrlo inspirativnu kartu koktela, ali i kartu vina.

Po tome se Pietra posebno razlikuje i odlikuje: s jedne strane maštoviti kokteli zavodljivih imena i sastojaka, a s druge respektabilna vinska karta sa probranim vinima iz Srbije i Evrope.

Povezani članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Meni je podeljen u tri segmenta, otvara ga S.T.G. (Specialita Tradizionale Garantita) gde smo probali tradicionalnu margaritu sa bufalo mocarelom, a slede Bianco ili Rosso pice. Naša Rossa je bila sa lucidnom kombinacijom pečuraka (vrganj, lisičarka, smrkovača), dok je Don Giovani sa dimljenim Provolene sirom bila savršen predstavnik Bianco sekcije.

Za kraj odličan trileće kolač i sveukupno odličan utisak, potvrda su da zaokružen i dosledan koncept i te kako ima svoju publiku, zato rezervišite svoje mesto u Pietri – što pre.

Tags:

italijanska hranaitalijanska kuhinjaitalijanski restorankoktelipicapicerija

Povezani članci

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom

Next

Savršen dodatak vašoj jutarnjoj kafi: slasni mafini sa cimetom bez glutena

Next
08.02.2022.

Savršen dodatak vašoj jutarnjoj kafi: slasni mafini sa cimetom bez glutena

Previews
06.02.2022.

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom

Najnovije

„New Church“ za City Magazine: Veltšmerc, melanholija, nada – Emocije koje dominiraju u zvuku
Miloš Dašić
Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖