Pietra: Nova sjajna pizzeria i cocktail bar u Beogradu
Novo mesto na beogradskoj gastro sceni privuklo je pažnju jasno profilisanim i smelim konceptom u segmentu u kome nikako nije lako izboriti se za poziciju. Ušuškan u prolazu koji spaja Kumanovsku i Braće Nedića, dopadljivo razmešten na dva nivoa, ovaj restoran donosi nam autentičnu napolitansku picu i… samo picu, ali kakvu!
Za baš takvu picu, pripremu testa i odabir sastojaka, zaslužan je picajolo šef Goran Abramović. Rezultat su originalne pice, sve prečnika 28 cm, tankog i savršeno ukusnog testa, sa podignutim vazdušastim obodom. Za uvodne trenutke preporučujemo jednostavno odličnu fokaću, po želji je „pojačajte“ ljutim maslinovim uljem, taman da uz nju pažljivo pogledate vrlo inspirativnu kartu koktela, ali i kartu vina.
Po tome se Pietra posebno razlikuje i odlikuje: s jedne strane maštoviti kokteli zavodljivih imena i sastojaka, a s druge respektabilna vinska karta sa probranim vinima iz Srbije i Evrope.
Meni je podeljen u tri segmenta, otvara ga S.T.G. (Specialita Tradizionale Garantita) gde smo probali tradicionalnu margaritu sa bufalo mocarelom, a slede Bianco ili Rosso pice. Naša Rossa je bila sa lucidnom kombinacijom pečuraka (vrganj, lisičarka, smrkovača), dok je Don Giovani sa dimljenim Provolene sirom bila savršen predstavnik Bianco sekcije.
Za kraj odličan trileće kolač i sveukupno odličan utisak, potvrda su da zaokružen i dosledan koncept i te kako ima svoju publiku, zato rezervišite svoje mesto u Pietri – što pre.