• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za najmirisniji doručak - zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!

Recept za najmirisniji doručak – zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!

CityMagazine
05.02.2022. 2 min Recepti

Dosadila vam je klasična ovsena kaša za doručak? Imamo recept koji će vas oduševiti i vašu kuhinju ispuniti neodoljivim mirisom!

Ovaj recept posebno će obradovati sve ljubitelje pite od jabuka, jer je reč o zapečenoj ovsenoj kaši sa jabukama i dodacima. Naš savet je da ovaj zdrav, ukusan i zasitan recept pripremite uveče, jer ujutru verovatno nećete imati dovoljno vremena i volje za to. Ujutru gotovu ovsenu kašu samo ponovo zagrejte u rerni ili mikrotalasnoj pećnici i poslužite, a možete je poneti i sa sobom za užinu ili desert.

Recept za najmirisniji doručak - zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!
Foto: K8/Unsplash

Sastojci:

Za ovsenu kašu (za 1 porciju):

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašike javorovog sirupa ili meda
  • 1/3 šolje sosa od jabuke *
  • 1/2 šolje mleka po izboru
  • 1/2 šolje rendane jabuke
  • 2 kašike seckanih oraha
  • prstohvat praška za pecivo
  • prstohvat vanile
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat muskatnog oraščića

* Jabuku oljuštite, iseckajte i kuvajte dok ne omekša. Izgnječite i dodajte kašičicu meda po ukusu.

Za dekoraciju:

  • 1/2 jabuke
  • 1 kašika seckanih oraha
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat vanile
Recept za najmirisniji doručak - zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!
Foto: Deryn Macey/Unsplash

Priprema:

Prvo pripremite bazu od pahuljica. U blender stavite ovsene pahuljice, prašak za pecivo, javorov sirup, sos od jabuke, vanilu, cimet, muskatni oraščić i mleko. Sve zajedno izmešajte da dobijete glatku smesu.

Zatim narendajte oko pola šolje jabuke i iseckajte orahe, pa dodajte i njih u pripremljenu smesu i sve dobro promešajte.

Sve zajedno sipajte u modlu za pečenje ili pleh za mafine obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu proverite čačkalicom da li je pečeno.

Dok se kaša peče, polovinu jabuke isecite na sitne kockice. Stavite ih u šerpu zajedno sa orasima, javorovim sirupom, cimetom i vanilom. Sve zajedno pržite na laganoj vatri oko 5 do 7 minuta neprestano mešajući.

Kada je kaša pečena, izvadite je iz rerne i sačekajte da se malo ohladi, a zatim odozgo prelijte pripremljenim jabukama i uživajte u slasnom, aromatičnom doručku!

Savet plus: Ako kašu pečete uveče, ujutru u mikrotalasnoj posebno zagrejte pripremljene jabuke i servirajte ih odozgo. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Food Photographer | Jennifer Pallian/Unsplash

Oznake:

aromatičan doručakpita sa jabukamaukusnozapečena ovsena kašazdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!
Prethodni

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom
Sledeći

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom

Sledeći
Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom
06.02.2022.

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom

Prethodni
04.02.2022.

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖