Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za najmirisniji doručak – zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!

AUTOR: CityMagazine 05 Feb, 2022
Recept za najmirisniji doručak – zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!

Dosadila vam je klasična ovsena kaša za doručak? Imamo recept koji će vas oduševiti i vašu kuhinju ispuniti neodoljivim mirisom!

Ovaj recept posebno će obradovati sve ljubitelje pite od jabuka, jer je reč o zapečenoj ovsenoj kaši sa jabukama i dodacima. Naš savet je da ovaj zdrav, ukusan i zasitan recept pripremite uveče, jer ujutru verovatno nećete imati dovoljno vremena i volje za to. Ujutru gotovu ovsenu kašu samo ponovo zagrejte u rerni ili mikrotalasnoj pećnici i poslužite, a možete je poneti i sa sobom za užinu ili desert.

Foto: K8/Unsplash

Sastojci:

Za ovsenu kašu (za 1 porciju):

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašike javorovog sirupa ili meda
  • 1/3 šolje sosa od jabuke *
  • 1/2 šolje mleka po izboru
  • 1/2 šolje rendane jabuke
  • 2 kašike seckanih oraha
  • prstohvat praška za pecivo
  • prstohvat vanile
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat muskatnog oraščića

* Jabuku oljuštite, iseckajte i kuvajte dok ne omekša. Izgnječite i dodajte kašičicu meda po ukusu.

Za dekoraciju:

  • 1/2 jabuke
  • 1 kašika seckanih oraha
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat vanile
Foto: Deryn Macey/Unsplash

Priprema:

Prvo pripremite bazu od pahuljica. U blender stavite ovsene pahuljice, prašak za pecivo, javorov sirup, sos od jabuke, vanilu, cimet, muskatni oraščić i mleko. Sve zajedno izmešajte da dobijete glatku smesu.

Zatim narendajte oko pola šolje jabuke i iseckajte orahe, pa dodajte i njih u pripremljenu smesu i sve dobro promešajte.

Sve zajedno sipajte u modlu za pečenje ili pleh za mafine obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu proverite čačkalicom da li je pečeno.

Dok se kaša peče, polovinu jabuke isecite na sitne kockice. Stavite ih u šerpu zajedno sa orasima, javorovim sirupom, cimetom i vanilom. Sve zajedno pržite na laganoj vatri oko 5 do 7 minuta neprestano mešajući.

Kada je kaša pečena, izvadite je iz rerne i sačekajte da se malo ohladi, a zatim odozgo prelijte pripremljenim jabukama i uživajte u slasnom, aromatičnom doručku!

Savet plus: Ako kašu pečete uveče, ujutru u mikrotalasnoj posebno zagrejte pripremljene jabuke i servirajte ih odozgo. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Food Photographer | Jennifer Pallian/Unsplash

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…