• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Šta smo sve novo od hrane otkrili u ovoj deceniji

Šta smo sve novo od hrane otkrili u ovoj deceniji

CityMagazine
01.12.2019. 2 min Gourmet

Više nego bilo koju dekadu u istoriji, period od 2010. do danas su obeležili raznorazni eksperimenti sa hranom. Kuvari, proizvođači hrane i drugi gastro entuzijasti su pokušavali da kombinacijom namirnica ili već gotovih jela dođu do novih ukusa, ali samo je manji broj njih imao uspeha u tome. U isto vreme, neke namirnice i recepti iz različitih delova sveta su postali dostupni širom planete.

U narednim redovima ćemo se prisetiti nekih zanimljivih ili manje zanimljivih trendova u hrani koji su obeležili poslednjih deset godina.

Avokado tost

https://www.instagram.com/p/B3nPS3xApCO/?utm_source=ig_embed

Pre 2010. nikome nije padalo da kupuje avokado, a kamoli da ga jede za doručak, bar ne u našoj zemlji. Danas, međutim, tost namazan avokadom (ponekad i sa jajetom na oko) se može naručiti u mnogim barovima i restoranima u Beogradu, a neretko ljudi prave ovaj obrok i u svom domu.

Kronat

https://www.instagram.com/p/B11MrGmJZ0V/?utm_source=ig_embed

Kronat je kombinacija kroasana i krofne (na engleskom: donut) koja je stekla zavidnu popularnost u SAD. Ovo slatko pecivo još uvek nije zaživelo u našim krajevima i moglo se naći samo povremeno u ponudi nekih pekara i poslastičarnica.

Bademovo mleko

Šta smo sve novo od hrane otkrili u ovoj deceniji

Ljudi kojima ne prija mleko su u ovoj deceniji dobili nekoliko alternativa, od kojih je svakako najzanimljivija bademovo mleko. Ono se danas može pazariti u većini supermarketa i prodavnica zdrave hrane, ali je i dalje za njega potrebno izdvojiti poprilično novca.

Mača late

https://www.instagram.com/p/ByP0JtLAcRr/?utm_source=ig_embed

Mača ili mleveni zeleni čaj u kombinaciji sa mlekom odnedavno je novi izbor za sve one kojima je dosadila kafa. Veruje se da ovaj napitak nudi sve zdravstvene prednosti kafe, ali bez njenih nedostataka. Možda je to istina, ali kada je u pitanju ukus, još uvek nismo ubeđeni da se radi o dovoljno dobroj alternativi kafi.

Humus

Šta smo sve novo od hrane otkrili u ovoj deceniji
Foto: Tamorlan/Wikimedia Commons

Humus je namaz napravljen od leblebija i tahinija. On se već vekovima jede u regionu Levanta, a sa otvaranjem libanskih restorana u našem gradu, stigao je i do nas. Najčešće se maže na tortilje ili se koristi kao umak, a ukusan je i u kombinaciji sa salatama.

Izvor: Buzzfeed

Oznake:

avokadohranahumustrendovi

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Uđite u praznično raspoloženje sa ovim koktelima
Prethodni

Uđite u praznično raspoloženje sa ovim koktelima

Otkrivamo jednu tajnu – dan ima 25. sat! Delimo poklone
Sledeći

Otkrivamo jednu tajnu – dan ima 25. sat! Delimo poklone

Sledeći
Otkrivamo jednu tajnu – dan ima 25. sat! Delimo poklone
02.12.2019.

Otkrivamo jednu tajnu – dan ima 25. sat! Delimo poklone

Prethodni
30.11.2019.

Uđite u praznično raspoloženje sa ovim koktelima

Uđite u praznično raspoloženje sa ovim koktelima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖