• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma
Profimedia

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

CityMagazine
17.11.2022. 2 min Gourmet

Na retko šta smo ponosni kao na hranu, pa svakako da nam ne prijaju loše kritike na tradicionalna jela ma koliko ih i mi sami nekad ne voleli, a realno je da ne možemo baš sve da volimo. Čuveni portal koji se bavi slavljenjem i istraživanjem hrane i nacionalnih jela “Taste Atlas”, napravio je lisu najgorih srpskih jela.

Ono što znamo od ranije je da se stranci uglavnom žale da je srpska kuhinja „prejaka” i kalorična, kao da im se ne dopadaju kombinacije ukusa koje ovde prolaze. Naravno postoji i ogroman broj onih koji upravo u tome uživaju i koje sve to ume da iznenadi.

Tradicionalni specijaliteti kao što su sarma, čvarci, podvarak očigledno nisu po ukusu profesionalaca, koji ocenjuju hranu na portalu „Taste Atlas”, s obzirom da su upravo ovakva jela dobijala slabije ili potpuno negativne ocene.

Na samom portalu nije posebno objašnjeno šta „nedostaje“ ovim specijalitetima, i zbog čega su i poneli nepopularnu titulu, ali evo ih, pa vi sami utvrdite što oni tako misle i za koje ste se najviše uvredili.

Na osmom, poslednjem mestu, naveli su proju i jedino što nam nije jasno kako neko može da ne voli proju. Ok, ume da bude ponekad malo suva, ali zato su ljudi izmislili jogurt valjda. Na sedmom mestu je svadbarski kupus, i ovo je čak još veća uvreda nego proja. Ljudi koji su ga loše ocenili moraju da se vrate ovom jelu, ali drugog dana, jer svi znamo da je kupus bolji drugi dan, kad se podgreje.

Na šestom mestu je srpska salata, koja se pravi od svežeg povrća iz bašte, i šta onda tu ima da ti se ne svidi. Jedino ako si baš fan šopske i sira u njoj, pa da ti se srpska ne sviđa jer nema sira. Na petom mestu je riblja čorba, koju je jedino razumljivo voleti ako ne voliš ribu.

Omiljeni doručak svih ljudi na ovim prostorima, popara je na četvrtom mestu, i to stvarno nećemo komentarisati, dok je na trećem mestu slatko. Gospoda koja su izglasala slatko na trećem mestu verovatno ne znaju da ovo “jelo” treba da se uzme u vidu malog zalogaja i jedne kašike, a ne da pojedu celu teglu odmah.

Na drugom mestu, tradicionalno iz Vojvodine, rezanci sa makom. Ovo verovatno mogu da razumeju oni koji su rođeni i žive južnije od ušća Dunava i Save, ali oni koji odrastali na ovoj poslastici, visoko drugo mesto doživaljavaju kao uvredu nacionalnih razmera.

Prvo mesto je jelo sa kojim imamo najkomplikovaniji odnos, i hajde, možemo da razumemo što ga neko ne bi voleo. U pitanju su pihtije. Kako svi znamo oni staru narodnu, pihtije idu sa godinama, pa tako nekome još nije stiglo u životu da ih voli i ceni, a neko već godinama unazad čeka svaku zimu da uživa u omiljenoj želatinastoj smesi prošaranom mesom.

Naslovna fotografija: Profimedia

Oznake:

hranapihtijepodvarakprojasrbijataste atlas

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine
Prethodni

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija
Sledeći

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Sledeći
U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija
20.11.2022.

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Prethodni
16.11.2022.

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖