Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #43: Ćebence, travica i hladovina u kafeteriji Izlet

AUTOR: CityMagazine 07 Aug, 2020
City letnja preporuka #43: Ćebence, travica i hladovina u kafeteriji Izlet

Na izlet u prirodu ili na kafu u gradu? Može i jedno i drugo istovremeno, ukoliko posetite kafeteriju Izlet u Dunavskom parku. Ovaj simpatični lokalčić lepe energije osim kafa i prirodnih sokova nudi vam i nesvakidašnju mogućnost da prilegnete na ćebencetu, i to u prirodnom hladu ispod raskošnih krošnji.

Na livadi možete zauzeti epidemiološki propisanu distancu, a biti u društvu dragih ljudi ili zanimljive knjige. To je jedan od retkih lokala u koji se mogu povesti deca bez griže savesti jer će se zapravo igrati u parku! Ovu ideju realizovao je nekadašnji košarkaš Vojvodine i Partizana Strahinja Milošević koji u iščekivanju nove takmičarske sezone u Mađarskoj i sam služi kafe.

„Još pre 15-ak godina sam razmišljao da bih voleo da napravim neku piknik-varijantu u centru gde bi se moglo predahnuti, napraviti pauza od posla i pobeći nakratko iz gradske vreve. Kao ljubitelj kafa fokusirao sam se najviše na taj napitak, ali u planu je da bude i neke laganije hrane u formi doručka i branča,” kaže Strahinja Milošević.

Kafeterija Izlet se nalazi na adresi Dunavska 22 u Novom Sadu, na obodu parka, naspram muzeja. Radno vreme je od 8 do 20 časova, a nedeljom od 9 do 16 časova.

Dunavska 22