• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za filmsko veče: Karamel-kokice

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice

Isidora Spasić
08.08.2020. 3 min Recepti

Nema ko ne voli kokice, posebno ako su tu da dodatno ulepšaju filmsko veče. Pošto nažalost bioskopi i dalje ne rade, a i jedenje kokica u takvoj atmosferi zna da iritira i ometa prisutne, idealno je da sami osmislite jedno lepo filmsko veče kod kuće. Pozovite prijatelje i impresionirajte ih ovom ultimativnom slano-slatkom kombinacijom kokica i karamela.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.smalltownwoman.com

Hrskave kokice obložene tankim slojem sosa od karamele, moći će da se jedu i do dve-tri nedelje. Baš zato su idealna grickalica, ali i veoma originalan jestiv poklon. Doduše, verovatno će biti teško odoleti im i ne pojesti ih sve odmah.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.bearnakedfood.com

Recept za karamel-kokice

Svaki dobar recept u sebi krije nekoliko trikova. Ovde su to kukuruzni sirup, soda bikarbona, i pečenje u rerni. Kukuruzni sirup možete da izbacite ako želite, ali on je tu da pomogne oko formiranja adekvatnog karamela. Soda bikarbona će pomoći da karamel naraste u volumenu, i samim tim prekrije svaku kokicu. Pečenje kokica takođe možete zaobići, ali time ćete postići izrazitu hrskavost, i omogućiti im da traju čak i do tri nedelje.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.jessicagavin.com

Sastojci za pravljenje kokica

  • ⅓ šolje kukuruza kokičara
  • ¼ šolje biljnog ulja

Sastojci za karamel

  • 7 kašičica putera
  • 1 šolja braon šećera
  • ½ šolje kukuruznog sirupa
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice sode bikarbone
Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.awhiskandtwowands.com

Priprema

Zagrejte ulje u velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri. Ubacite par zrna kukuruza, pa kad krenu da pucaju sklonite šerpu sa vatre, ubacite ostatak kukuruza kokičara, poklopite šerpu, protresite, i vratite na ringlu. Malo smanjite temperaturu, a sve vreme blago drmajte šerpu kako bi se sve kokice iskokale. Kada zvuk puckanja nestane znači da su gotove, te sklonite šerpu sa šporeta. Na kraju ćete od pomenute količine dobiti 10 šolja iskokanih kokica.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.tasteandtellblog.com

U plitkoj šerpici istopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte šećer, kukuruzni sirup, i so. Promešajte silikonskom špatulom, i ostavite da se krčka 4 minuta, ali za to vreme nikako više ne mešajte! Sklonite šerpicu sa ringle, ubacite sodu bikarbonu, te promešajte. Karamel će naglo porasti u volumenu, pa ga odmah prelijte preko kokica. Mešajte dok karamel ne obuhvati kokice, ohladi se, i stvrdne.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.mykidslickthebowl.com

Rasporedite kokice na dva pleha. Pecite ih 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 110°C, mešajući na svakih 10 minuta. U prvi mah će se karamel opet istopiti, ali to će dodatno i ravnomerno prekriti sve kokice. Tokom daljeg pečenja karamel će se opet stvrdnuti. Pošto karamel-kokice budu gotove, ostavite da se ohlade, a zatim ih razdvojite u komadiće, i poslužite.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.homemadehooplah.com

Bonus savet

Slobodno dalje eksperimentišite sa kombinacijama ukusa, tako što ćete, na primer, dodati neke začine, poput vanile ili cimeta.

Recept za filmsko veče: Karamel-kokice
Foto: www.recipetineats.com

Naslovna slika: www.chowhound.com

Oznake:

bioskopdomkaramelkokicekućakućni bioskopposlasticaprijateljislanoslatkovikend

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

City letnja preporuka #43: Ćebence, travica i hladovina u kafeteriji Izlet
Prethodni

City letnja preporuka #43: Ćebence, travica i hladovina u kafeteriji Izlet

Ukusni pileći nagetsi iz rerne
Sledeći

Ukusni pileći nagetsi iz rerne

Sledeći
Ukusni pileći nagetsi iz rerne
09.08.2020.

Ukusni pileći nagetsi iz rerne

Prethodni
07.08.2020.

City letnja preporuka #43: Ćebence, travica i hladovina u kafeteriji Izlet

City letnja preporuka #43: Ćebence, travica i hladovina u kafeteriji Izlet

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖