Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ukusni pileći nagetsi iz rerne

Pileći komadići, poznati kao nuggets, popularna su hrana širom sveta, a naročito među decom i mlađom populacijom. Ono što je problematično kod njih jeste da se obično prže u ulju, što ih ne čini baš najzdravijim izborom obroka, a i nije uvek poznato poreklo mesa koje se u njima koristi kada su u pitanju kupovni nagetsi.

Kao i kod svih ostalih recepata koji se pripremaju u domaćim uslovima, ovde sami birate sastojke i način obrade mesa. Zdravija varijanta popularnog recepta obuhvata dodatak kinoe i pečenje umesto prženja, a u nastavku pročitajte ceo postupak.

Sastojci:

  • 3/4 šolje brašna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica košer soli
  • 3/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 2 jajeta
  • 2 šolje kuvane kinoe
  • 900 grama belog pilećeg mesa bez kože, iseckanog na komade
  • Sos od senfa i meda, po želji
  • Sos za roštilj (BBQ), po želji
Foto: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i podmažite uljem.
  2. U činiji srednje veličine pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber i mutite dok se ne sjedine. U drugoj činiji umutite jaja, a u treću sipajte kuvanu kinou.
  3. Uzmite komad mesa i umočite u mešavinu sa brašnom, potom u jaja, a nakon što se višak ocedi, uvaljajte u kinou. Prebacite na pleh i ponovite isto sa preostalim komadima mesa.
  4. Pecite meso dok ne dobije zlatnu boju i potpuno se ispeče, za šta će mu trebati oko 12 do 15 minuta. Na pola pripreme okrenite meso na drugu stranu.
  5. Po želji dodajte još soli i bibera i poslužite uz navedene soseve ili napravite neki po svom ukusu.

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Paleohacks

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…