• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

La Boulangerie: Francuska pekara i poslastičarnica u samom srcu Beograda

Peđa Kresojević
11.06.2021. One Min Read Kafići

Udobno ušuškano u samom centru grada, a izmešteno od gradske vreve, ovo mesto vas vodi direktno u Francusku, kako ambijentom i atmosferom, tako naravno i posebnom ponudom.

U okviru novog kompleksa koji se proteže između Kneza Miloša i Sarajevske, na mestu gde je nekada bila američka ambasada, nalazi se ovo mesto čarobnih mirisa i ukusa u najboljoj tradiciji francuskih majstora peciva i poslastica. Lepa bašta i prostran unutrašnji deo, uređeni sa francuskim šmekom, pozivaju vas da sasvim polako i svim čulima uživate u svakom gutljaju kafe i svakom slasnom zalogaju.

Kroasani u slanim ili slatkim verzijama, selekcija maštovitih peciva i originalnih hlebova uz pogled na radionicu gde se sve priprema, savršeni su za početak, ali i svako doba dana, dok su autentični tartovi u nekoliko verzija (sjajni limun, famozna čokolada, neobična kruška, sezonsko voće…) i celokupna ponuda iz „slatke vitrine“ simfonija slatkih ukusa.

Povezani članci

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Ovo je neodoljivo parče Francuske u samom srcu Beograda, nikako ne propustite da mu se prepustite.

Tags:

desertifrancuska poslasticakroasanipekaraposlastičarnicetart

Povezani članci

Street food: Thyme

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Next

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Next
12.06.2021.

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Previews
09.06.2021.

Debeli medved: Sjajni ukusi „na štapiću“

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖