Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Brigadeiro, fine i superčokoladne kuglice: Imamo originalni recept

AUTOR: CityMagazine 01 Aug, 2022
Brigadeiro, fine i superčokoladne kuglice: Imamo originalni recept

Brigadeiro su savršene čokoladne kuglice koje se prave veoma brzo i lako. U Brazilu su obavezan deo svih rođendanskih proslava, a zbog svog savršenog ukusa i teksture, brzo su postale hit u svetu.

Mi vam prenosimo originalni recept, ali ako više volite da kuglice budu slatke, crnu čokoladu zamenite čokoladnim mrvicama.

Potrebno vam je:

400 g kondenzovanog mleka

30 g kakaa u prahu

15 g maslaca

70 g crne čokolade

Priprema: Otopite maslac, dodajte kondezovano mleko i kakao mešajte smesu na srednjoj vatri od 5 do 10 minuta. Ako stičete utisak da se smesa previše steže tokom mešanja, obavezno smanjte temperaturu. Rukama oblikujte kuglice i pustite ih da se ohlade na sobnoj temperaturi 20 minuta, a onda ih stavite u frižider na sat. Uvaljajte ih u narendanu crnu čokoladu ili čokoladne mrvice.

Ovako napravljen kolač bezbedan je za konzumaciju pet dana. Ako ste ih napravili previše možete da ih čuvate u zamrzivaču tri meseca.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Najčitanije

Tri skrivena dragulja Crne Gore na kojima letuju zvezde iz Srbije

Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…

Zdrava navika Breda Pita zbog koje ima najčistiji urinarni trakt u Holivudu: Tajna je u ovom napitku

Ako ste se pitali šta to Bred Pit jede i pije pa je u 58. godini i dalje najpoželjniji muškarac…

Bonton na plaži: 5 zlatnih pravila

Savršen dan na plaži nije uslovljen samo lepim vremenom, ponašanje ljudi oko vas može da napravi razliku. Ovo se posebno…

Na 100 kilometara od Beograda čeka vas raj: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se Valjevo, a kada od Valjeva produžite još malo ka manastiru Ćelije vreme…

Ovo su najskuplje plaže u Crnoj Gori: Za 1.000 evra na dan, dobićete ovo

Planiranje odmora za većinu stanovnika u Srbiji je godišnji poduhvat, pa se tako pažljivo računa koliko može da vas košta…

Ovo je tačan dnevni jelovnik Kejt Midlton: Večera je najveće iznenađenje, a preukusna je

Od ovsene kaše za doručak, do pečenog pileta za večeru. Ovo je detaljan jelovnik Kejt Midlton, jer sudeći po Gugl…

Najnovije - Gastro

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima

Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju

Društvene mreže, pogotovo one na kojima se forsira video sadržaj, donele su nam to da svako ko zna da isprži…

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga…