• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
brusketi
Foto: Shutterstock/Liudmyla Chuhunova

Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom: Brzo osvežavajuće predjelo idealno za praznična druženja

CityMagazine
27.12.2024. 2 min Recepti

Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom su jelo koje je idealno za razna okupljanja i druženja, koja nas očekuju tokom predstojeće praznične sezone. Priprema je brza i laka, a sastojke možete prilagoditi ukusu, te namirnicama koje imate u kući. Mi smo se danas opredelili za klasičnu osvežavajuću kombinaciju ukusa, kao kontru težim i masnijim prazničnim đakonijama, ali vi slobodno budite kreativni i ovaj recept prilagodite sopstvenom afinitetu.

Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom

Sastojci:

  • ½ bageta
  • ½ glavice luka
  • 8 čeri paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 4 listića svežeg bosiljka
  • 10 ml balzamiko sirćeta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • So, biber, po ukusu
Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom: Brzo osvežavajuće predjelo idealno za praznična druženja
Foto: Shutterstock/Liudmyla Chuhunova

Priprema:

  1. Baget dijagonalno isecite na kriške i pripremite gril tiganj.
  2. Luk naseckajte na sitne kockice, čeri paradajz isecite na polovine, beli luk izgnječite, a bosiljak grubo isecite.
  3. U posudu srednje veličine stavite luk, čeri paradajz, beli luk i bosiljak. Dodajte balzamiko sirće i maslinovo ulje, začinite solju i biberom po ukusu i sve dobro promešajte. Smesu pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na sat vremena kako bi se ohladila, a ukusi sjedinili.
  4. Kriške bageta rasporedite na gril tiganj, pa ih pecite na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lepu boju i hrskavu koricu. Po želji, hleb pre pečenja premažite s malo maslinovog ulja.
  5. Smesu izvadite iz frižidera, rasporedite po 1 kašiku povrća na topli hleb i poslužite. Ovi brusketi treba da se jedu dok su topli i hrskavi. Prijatno!

Izvor: Index.hr

 

Oznake:

bosiljakbrusketi s paradajzommaslinovo uljepraznično posluženjepredjelo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Lizalice
Prethodni

Šećerne lizalice sa medom – evo kako da najzabavniji slatkiš našeg detinjstva brzo i lako napravite kod kuće

bif burginjon
Sledeći

Bif Burginjon (Burgundski gulaš): Čuveni klasik francuske kuhinje koji je dostojan svake svečane trpeze

Sledeći
bif burginjon
28.12.2024.

Bif Burginjon (Burgundski gulaš): Čuveni klasik francuske kuhinje koji je dostojan svake svečane trpeze

Prethodni
27.12.2024.

Šećerne lizalice sa medom – evo kako da najzabavniji slatkiš našeg detinjstva brzo i lako napravite kod kuće

Lizalice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖