• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
brusketi
Foto: Shutterstock/Liudmyla Chuhunova

Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom: Brzo osvežavajuće predjelo idealno za praznična druženja

CityMagazine
27.12.2024. 2 min Recepti

Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom su jelo koje je idealno za razna okupljanja i druženja, koja nas očekuju tokom predstojeće praznične sezone. Priprema je brza i laka, a sastojke možete prilagoditi ukusu, te namirnicama koje imate u kući. Mi smo se danas opredelili za klasičnu osvežavajuću kombinaciju ukusa, kao kontru težim i masnijim prazničnim đakonijama, ali vi slobodno budite kreativni i ovaj recept prilagodite sopstvenom afinitetu.

Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom

Sastojci:

  • ½ bageta
  • ½ glavice luka
  • 8 čeri paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 4 listića svežeg bosiljka
  • 10 ml balzamiko sirćeta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • So, biber, po ukusu
Brusketi s paradajzom, bosiljkom i belim lukom: Brzo osvežavajuće predjelo idealno za praznična druženja
Foto: Shutterstock/Liudmyla Chuhunova

Priprema:

  1. Baget dijagonalno isecite na kriške i pripremite gril tiganj.
  2. Luk naseckajte na sitne kockice, čeri paradajz isecite na polovine, beli luk izgnječite, a bosiljak grubo isecite.
  3. U posudu srednje veličine stavite luk, čeri paradajz, beli luk i bosiljak. Dodajte balzamiko sirće i maslinovo ulje, začinite solju i biberom po ukusu i sve dobro promešajte. Smesu pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na sat vremena kako bi se ohladila, a ukusi sjedinili.
  4. Kriške bageta rasporedite na gril tiganj, pa ih pecite na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lepu boju i hrskavu koricu. Po želji, hleb pre pečenja premažite s malo maslinovog ulja.
  5. Smesu izvadite iz frižidera, rasporedite po 1 kašiku povrća na topli hleb i poslužite. Ovi brusketi treba da se jedu dok su topli i hrskavi. Prijatno!

Izvor: Index.hr

 

Oznake:

bosiljakbrusketi s paradajzommaslinovo uljepraznično posluženjepredjelo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Lizalice
Prethodni

Šećerne lizalice sa medom – evo kako da najzabavniji slatkiš našeg detinjstva brzo i lako napravite kod kuće

bif burginjon
Sledeći

Bif Burginjon (Burgundski gulaš): Čuveni klasik francuske kuhinje koji je dostojan svake svečane trpeze

Sledeći
bif burginjon
28.12.2024.

Bif Burginjon (Burgundski gulaš): Čuveni klasik francuske kuhinje koji je dostojan svake svečane trpeze

Prethodni
27.12.2024.

Šećerne lizalice sa medom – evo kako da najzabavniji slatkiš našeg detinjstva brzo i lako napravite kod kuće

Lizalice

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine
    feničanska šema
    Da li je ovo najpolitičkije izdanje kralja hipsterskog filma: Gledao sam film “Feničanska šema”
    Miloš Dašić
    f1
    Pretpremijera akcionog filma „F1″ u velikoj sali mts Dvorane
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖