Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka
Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od namirnica koja obeležava jesen, odlučilo smo da vam predstavimo recept za palačinke, koje su ne samo ukusne, već i zdrave. Pročitajte u čemu je njihova tajna!
Sastojci:
1 zrela banana
200 g kuvane hokaido bundeve
3 jaja
100 g mlevenih oraha
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
4 kašike kokosovog ulja
Priprema:
1. Bundevu zgnječite viljuškom ili je u blenderu ispasirajte u „pire od bundeveˮ.
2. Bananu ogulite i takođe izgnječite viljuškom. Pomešajte pire od bundeve, zatim umućena jaja, orahe, ekstrakt vanile, so i 2 kašike kokosovog ulja. Sve dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu.
3. U tiganju zagrejte preostalo kokosovo ulje. Zatim, ređajte palačinke od bundeve (za svaku je potrebno oko 2 kašike smese). Pecite palačinke oko 3 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju.
4. Pripremljene palačinke poslužite s javorovim sirupom, voćem, namazom, orašastim plodovima ili drugim dodacima po ukusu.
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: cleo stracuzza / Unsplash
No Comment! Be the first one.